21 Aralık 2017 - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye’de Ar-Ge ve Tasarım projelerinin tanıtılarak, çıktıların paylaşıldığı Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi bu yıl 6. kez yapıldı.

 

 

1994 yılından beri motor üreten ve Kasım 2017 itibariyle 490 bine yakın motoru banttan indiren TürkTraktör, iki gün süren etkinlikte Türkiye’de sektöründe ilk defa ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Faz IIIB ve Faz IV emisyon standartlarına sahip motorları tanıttı. Etkinlik sırasında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlüde TürkTraktör standını ziyaret ederek Türk mühendislerce geliştirilen motorlarla ilgili bilgi aldı.

 

TürkTraktör tarafından geliştirilen yeni nesil elektronik kontrollü motorlar uluslararası pazarda yüksek talep gören New Holland ve Case IH markalı traktörlerle yurtdışındaki çiftçilerin kullanımı için ihracata hazır…

 

 

Yeni nesil elektronik kontrollü motorlar, aynı yakıt tüketimi ile çok daha yüksek tork ve güç kapasitesi sunuyor. Üretilen bu motorlar da 2018 yılında yurtdışı piyasalarına gönderilecek. Faz IIB ve Faz IV emisyon standartlarına sahip motorlara geçiş yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile Türkiye piyasasında da kullanılabilecek olan bu yeni nesil motorlar için çalışmalar 5 yılda tamamlandı.

 

Dünyanın tercih ettiği markalar New Holland ve Case IH traktörlere TürkTraktör Ar-Ge Merkezinde geliştirilen ve üretilen NH T4S ve Case IH Farmall A modellerine Faz IIIB emisyon seviyesine sahip motorlar konuldu. İhracatına 2018 yılında başlanacak olan bu traktörler Almanya’da düzenlenen Agritechnica 2017 Fuarı’nda, Kasım ayında sergilenerek büyük ilgi çekmişti. Yeni nesil elektronik kontrollü motorlu bu traktörler öncelikle Avrupa ve Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek.

 

Türk traktör pazarının lider üreticisi TürkTraktör’ün 2009 yılında Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanarak sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi olarak faaliyete başlayarak, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ürünleri hem iç hem de dış pazara sunuluyor. TürkTraktör’ün sektördeki öncü ve lider konumunda Ar-Ge faaliyetlerinin çok önemli bir rolu bulunuyor. 2016 yılında 11 projenin tamamlandığı merkezde, çiftçilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen ürünler piyasaya sunuldu. Bu sene halihazırda 17 tanesi ürün geliştirme, emisyon mevzuatına uyum, yeni teknoloji adaptasyonu ile 5 tanesi araştırma olmak üzere aktif 22 proje üzerinde çalışmalara devam ediliyor. TürkTraktör Ar-Ge Merkezi, geçtiğimiz yıllarda da Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Otomotiv Dalı Birinciliği ödülünü kazanmıştı.

 

 

TürkTraktör Hakkında

Türkiye otomotiv sanayinin halen faaliyette olan ilk üreticisi olarak 1954 yılında faaliyete geçen TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer almaktadır. TürkTraktör’ün 1955 yılında 815 adet olan yıllık üretim adedi, 2016 yılı sonunda 46.000 adettir. Türkiye'de kesintisiz 11 yıldır pazar lideri olan TürkTraktör, bugüne kadar toplam 130’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmiştir. Koç Topluluğu ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNHI'in ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 25’i BIST’de işlem görmektedir. Şirketin ikinci üretim tesisi TürkTraktör Erenler fabrikası, Haziran 2014 itibariyle üretime başlamıştır. TürkTraktör; Case IH, New Holland ve Steyr marka traktör üretimi, ziraat ekipmanları ve iş makineleri distribütörlüğünün yanı sıra; New Holland TD serisi ve Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım ve ana üretim merkezi, Utility Light seri traktör ve transmisyonların dünyadaki tek üretim merkezi, TD serisi transmisyonlar için dünyadaki ana mühendislik ve üretim merkezi S8000 seri motorların ana üretim merkezidir. Ankara ve Erenler’de bulunan Türk Traktör tesislerinde 3 bine yakın kişi çalışmaktadır. "Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak" ilkesiyle hareket eden TürkTraktör, ülkemizin tarım ekonomisinde verimliliğin en büyük destekçisi ve 60 yılı aşkın deneyimiyle, kırsal nüfusumuzun refahını artıran gerçek bir dosttur.