Ocak ayında CES 2022’de görücüye çıkan Mercedes-Benz’in elektrikli otomobil konsepti Vision EQXX, menzilin test edilmesi amacıyla bu yıl içerisinde bir teste tabi tutulmuş ve tek şarjla 626 mil (yaklaşık 1000 kilometre) yol kat etmişti.

Tek şarjla daha uzun yol kat edebileceği düşünülen araç, Almanya’nın Stuttgart kentinden İngiltere’de bulunan Silverstone yarış pistine tek şarjla ulaşmayı başararak kendi rekorunu kırdı. Stuttgart ile Silverstone arasındaki mesafe 747 mil, yani yaklaşık 1200 kilometre.

Yolculuğun 14,5 saat sürdüğü ve bu sürenin 8 saatinde aracın içerisindeki klimanın çalışır vaziyette olduğu Mercedes tarafından duyuruldu.

Tesla’nın en uzun menzile sahip aracı olan Model S’in menzilinin yaklaşık 400 mil (yaklaşık 640 kilometre) olduğu biliniyor. Tesla Model S’ten daha uzun menzile sahip olan bir diğer araç ise Lucid Air.

Lucid Air’in menzili ise 520 mil (yaklaşık 835 kilometre). Mercedes-Benz Vision EQXX’in Lucid Air ve Tesla Model S’ten farkı, araştırma için üretilmiş bir konsept aracı olması. Tesla ve Lucid’in bahsi geçen modelleri satın alınabilirken; Mercedes, Vision EQXX’i satışa sunmayacak.