BAJA TROIA TURKEY off-road disiplininde Türkiye’de düzenlenecek ilk uluslararası formatta yarıştır. İSOFF tarafından düzenlenen 4 günlük organizasyon, 6 ayaklık East EuropeanToutTerrain Series takviminde 5. ayak yarışıdır. Yarışın etap çalışmaları, TOSFED, TMF ve yerel idareler izin prosedürü tamamlanmış, kayıtları devam etmektedir. Kayıt için başta belirtilen 30 araç ve 30 motosiklet sayısı, yüksek katılım talebi nedeni ile arttırılmıştır.

BAJA TROIA TURKEY KÜNYE

Organizatör İstanbul Off-Road Kulübü - İSOFF

Tarih 26-29 Ekim 2017

Süre 4 gün

Katılımcılar İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Fransa, İsrail ve KKTC başta olmak üzere yaklaşık 10 ülkeden ekipler

Rota Çanakkale - Saroz körfezi – Truva 

Toplam Özel Etap 496,5 km

Toplam Normal Etap 311,5 km

Etap uzunluğu 808 km

Özel Etap sayısı 13

Katılacak araçlar 4x4 ve 4x2 arazi araçları, motosiklet ve ATV’ler

Program

1. Gün Seremonik Start ve şehir içi gece koşulacak Prolog Etabı

2. Gün 3 Özel Etap ve şehir içi Özel Seyirci Etabı

3. Gün 4 Özel Etap ve şehir içi gece koşulacak Özel Seyirci Etabı

4. Gün 3 Özel Etap ve Ödül Töreni

EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES, 4 Organizatör Ülkenin katılımı ile koşulacak 6 ayaklık Uluslararası bir Off-Road Yarış Serisidir. Organizatör ülkeleri Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’dir.

AYAK

BAŞLAMA TARİHİ

ORGANİZATÖR ÜLKE

YARIŞ ADI

1

28.04.2017 

Romanya

BAJA 500

2

01.06.2017 

Yunanistan

RALLY GREECE

3

21.07.2017 

Bulgaristan

BAJA BULGARIA

4

08.09.2017 

Bulgaristan

BAJA BALKAN

5

27.10.2017 

Türkiye

BAJA TROIA TURKEY

6

04.11.2017 

Yunanistan

BAJA GREECE

BAJA TROIA TURKEY ETAPLAR Seremonik Start Çanakkale merkezinde Truva atının önünden verilecek. Prolog Etabı ve Özel Seyirci Etapları Çanakkale Kipa yanında hazırlanan özel parkurda koşulacak. Özel Etaplar tamamen bantlı orman ve köy yollarında koşulacak. Parkur hem off-road özellikli kayalık ve çamur zeminler içerecek hem de yüksek süratlere olanak sağlayan düzlüklerden oluşacak. Organizasyon tüm etaplarda yarışçıların hareketlerini anında izleyebileceği bir GPS Takip sistemi ile iletişimi ve güvenliği üst düzeyde sağlayacaktır.

BAJA TROIA TURKEY BASIN Ulusal ve yabancı medya mensupları için yarış alanında iletişim ve ulaşım organizasyonu yapılmıştır. Yarış boyunca basının görüntü alması için etap içlerinde belirlenen noktalara İSOFF görevli araçlarca ulaşım sağlanacaktır. Yarış İSOFF tarafından profesyonel ekiplerce kayıt altına alınacak ve görüntüler paylaşılacaktır. 

BAJA TROIA TURKEY SEYİRCİ ORGANİZASYONLARI Ralli Merkezi, Servis Alanı ve 3 adet Özel Seyirci Etabı, Çanakkale merkezde Kipa çevresinde yer alacaktır. Özel Seyirci etapları tamamen seyirci ilgisinin ve heyecanının en üst düzeye çıkarılmasına yönelik planlandı. Prolog etabı ve 3. gün koşulacak Seyirci Etabı projektörler altında gece start alacak. Çanakkale Valiliği ve Belediyesinin katkıları ile tribünler kurularak seyircilerin bu özel etapları daha rahat izlemeleri sağlanacak ve Özel Etaplarda on binlerce seyircinin etap içlerine ulaşımı organize edilecek. Seyirci alanında ekranlarla yarıştan online görüntüler ve bilgiler paylaşılacaktır. 

BAJA TROIA TURKEY ÖDÜL TÖRENİ Ödül Töreni Çanakkale Ticaret Odası İşbirliği ile Çanakkale Merkez’de Truva Atı’nın önünde düzenlenecek, özel tasarım kupalar kazanan ekiplere dağıtılacaktır.

SOSYAL MEDYADA BAJA TROIA TURKEY Gelişmeler, haberler ve yorumlar Türkçe ve İngilizce olarak BajaTroiaTurkey Facebook sayfasında, bajatroiaturkeyinstragram sayfasında ve www.bajatroiaturkey.com internet sitesinde paylaşılacaktır.