Yeni Maserati Grancabrio, birkaç ay içinde görücüye çıkmaya hazırlanırken kamuflajsız olarak görüntülendi.
Üstü açık lüks GT, tanıtım öncesi bir fotoğraf çekiminde tamamen kamuflajsız görünerek showroom için hazır gibi görünüyor. Egzoz boruları ve agresif gövde tasarımı bu prototipin en üst düzey Trofeo V6 otomobil olduğunu gösteriyor, ancak neredeyse aynı saf elektrikli bir versiyon da olacak.
İtalyan firmaya göre, yeniden doğan Maserati Granturismo'nun üstü açılabilir versiyonu coupé ile aynı özelliklere sahip olacak. Bu, Maserati Grancabrio'nun iki V6 seçeneği ( 489 bg ve 550 bg) ve 745 bg'lik Folgore markalı bir elektrikli motora sahip olacağı anlamına geliyor.
Menzilin 83kWh batarya ile yaklaşık 450 km olduğu iddia ediliyor. Folgore, biri önde ve ikisi arkada olmak üzere toplam üç elektrikli motordan ve dört tekerlekten çekişten faydalanıyor.
Adını İtalyanca "yıldırım" kelimesinden alan araç,  0-100 hızlanmasını sadece 2,7 saniyede tamamlayabilecek. En yüksek hız 320km/s olarak iddia edilirken, şarj oranı da aynı derecede etkileyici olup maksimum 270kW olarak ölçülüyor.
Elektrikli Folgore, piyasadaki ilk elektrikli üstü açılabilir grand tourer olacak. Coupé formunda yaklaşık 190.000 £'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan aracın 750 bg gücünde ve 200.000 £'u aşan bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. 
Bu arada, benzinli versiyonlar Maserati'nin amiral gemisi MC20'de görülen aynı Nettuno 3.0 litrelik V6 tarafından çalıştırılıyor. Range-topping Trofeo versiyonlarının MC20'nin 3.5sn'lik 0-100 süratini yakalaması muhtemel. Casus fotoğrafçılar bu varyantı kumaş tavan, dörtlü egzozlar ve ağır kamuflajla test ederken de gördüler.
Geçtiğimiz yıl  Maserati'nin küresel ürün müdürü Massimo Capaldi, yeni Grancabrio'nun dört koltuklu ve elektrikli güç seçeneğine sahip üstü açılabilir bir GT olarak "çok benzersiz" bir şey sunacağını söylemişti.
Cabrio'nun 200.000 £ ve üzeri beklenen fiyatı, Bentley Continental GTC'ye rakip olarak sıralanacağı ve 2019'da Granturismo ile birlikte emekliye ayrılan önceki nesil ile aynı fiyat bandına sahip olacağı anlamına geliyor.
Yeni Maserati Grecale SUV'un elektrikli versiyonu ile birlikte lanse edilecek ve satılacak. İtalyan firma 2025 yılına kadar Maserati Levante, Maserati Quattroporte ve MC20 süper otomobilin elektrikli versiyonlarını tanıtarak tamamen elektrikli bir model yelpazesi hedefliyor.