BMW mühendislerinin beş yıllık çalışmasının ürünü olan yeni 1 Serisi,  tepeden tırnağa yenilendi. Tasarım, şase, teknoloji ve sürüş özellikleri yenilenen modeldeki en belirgin değişim ise sürüş bölümünde bahsedeceğimiz ön tekerleklere geçen aktarma organları.. 


8 Serisi’nin başlattığı sportif tasarım dilini ilk yansıtan modellerden biri olan 1 Serisi, keskin bakış oluşturan çapraz açılanmış far grubu ile karakteristik bir görünüm oluşturuyor. BMW’nin çift böbrekli ızgarası yeni nesil modellerde olduğu gibi bütün ve geniş tasarımla 1 Serisi’ne de yansıtılmış. 1 Serisi’nin bagaj hacmi 20 litre büyüyerek 380 litreye ulaştı ve arka koltukta oturanların dirsek ve dizleri için daha rahat bir alan tasarlandı. Bir diğer önemli değişim olan dijital gösterge paneli, tersten akan devir saati, içerdiği elektronikler, ekran ve asistanlarla geleceğe kesin bir şekilde açıldı. M Sport donanımı ile gelen ve adeta bir yarışçı gibi sürücüsünü saran koltuklar tek kelimeyle muhteşem.


Sessiz yapıdaki 116 HP güce sahip 1.16d modeli, sürüş hissiyatındaki farkları anlamak için yeterli bir versiyon. 1 Serisi’nde iki eksen arasındaki ağırlık dağılımı artık 50:50 değil. Buna karşın Alman mühendislerin mükemmel bir iş çıkardıklarını kabul edilmek gerekiyor. 1 Serisi hızı artırdığınızda bile virajlar arasında çevik bir otomobil. Sürüşün klasik öncülerinden olan BMW, 1 Serisi’nde önden kopmalara da çok az yer bırakıyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan beş kollu bağımsız süspansiyon, arka tekerleklerin ön tekerlekleri bir tarak gibi takip ederek yol tutmasını sağlıyor. Model ayrıca iyi geri bildirim veren oldukça hızlı bir direksiyon sistemine sahip. Otoyol hızlarında sadece önemsenmeyecek birkaç hışırtı hissediliyor. Bununla birlikte, yedi ileri vitesli otomatik şanzıman ve 1.6 dizel motor kombinasyonu uyum içinde çalışıyor. Bu da sürüşe tat katıyor. Evet, 1 Serisi artık önden çekişli ancak sürücüye kendini ispat etmek için kılı kırk yarıyor ve başarılı da oluyor. Yeni F40 kodlu BMW 1 Serisi, rakipleri Mercedes A Serisi  ve önümüzdeki dönemde göreceğimiz yeni Audi A3  ile savaşmak için aynı seviyedeki silahlarla yollardaki yerini aldı. Dizel motorlu 1 Serisi’nin başlangıç fiyatı 384 bin 900 TL iken 1.5 litrelik benzinli seçenekte bu fiyat 366 bin 500 TL’den başlıyor.

Yazı: Buğra Özkan