“Türkiye, Mobil Oil’in Avrupa, Rusya, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri kapsamında yer alıyor. Bulunduğu çoğu ülkede 100 yılı aşkın süredir yatırımlar ve operasyonlar yapan Mobil, Türkiye’ye 1900’lü yılların başında, Osmanlı İmparatorluğu zamanında girmiştir. Firma olarak 114 yıldır Türkiye’de faaliyet göstererek ülkemizde kurulan ilk madeni yağ ve akaryakıt firması ünvanını taşıyoruz. Önceki yıllarda petrol arama, rafinaj ve LPG faaliyetlerimiz de bulunmaktaydı. Fabrikamız, Mobil 1 Center çalışanları ve distribütörlerimizle 500 kişilik bir aileyiz.
Dünya çapında 100 yılı aşkın geçmişimizle global bir şirketiz. Otomotiv yağlarında Mobil 1,  ticari araç yağlarında Mobil Delvac 1 ve endüstriyel yağlarda ise Mobil SHC serisi ile bilinen sentetik yağları tüketicilere sunuyoruz.  1973 yılından beri dünya piyasasında olan sentetik yağların öncüsü olan bir markayız. Mobil 1, 70 değişik otomotiv marka ve model tarafından ilk dolum yağları olarak kullanılıyor. Bu markalar arasında Porsche, Bentley, Aston Martin, Chevrolet, Peugeot, Toyota, Mercedes-Benz AMG serisi ve Nissan markasının belli modelleri yer alıyor. Tüketici tarafından kalite algısı yüksek bir markayı sektöre sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Dünya ve Türkiye’de üretim
Dünya üzerindeki 30 ülkede Mobil’in üretim tesisleri yer alıyor. Global bir şirket olan Mobil, networkünü optimize ederek hangi ülkede hangi yağlarını üretip hangi ülkelere tedarik edileceğini belirleyen bir şirkettir. Üretim yapan bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olması jeopolitik önemimizi göstermektedir. Güney Rusya, Balkan Ülkeleri, Orta Asya, Orta Doğu ve İsrail’den oluşan 14 farklı ülkeye Türkiye’den ihracat gerçekleştiriyoruz. Toplamda yıllık 8 milyon litrelik madeni yağ ihracatımız bulunuyor.
Madeni yağ pazarında öncü
Ülkemiz madeni yağ pazarında Almanya, İngiltere ve Fransa’nın ardından Avrupa’da 4. sırada geliyor. Bu nedenle pek çok firmanın gözünün önünde olan bir pazara sahibiz. Yıllık 450 bin tonluk madeni yağ hacmine / pazarına sahip olan bir ülkeyiz. Bu da 500 milyon litreye karşılık gelir. Bu rakamın yarısından fazlası olan yaklaşık 250 bin tonu motor yağlarıdır (binek, hafif ticari ve ağır vasıta). Dağılıma baktığımızda da otomobil dışında hafif ticari araç motor yağlarının yaygın olduğunu görebiliyoruz. Türkiye aynı zamanda bir hafif ticari araç ülkesi ve Avrupa’ya göre çok fazla hafif ticari araç üretim ve kullanımımız bulunuyor. Otomotiv yağlarının dışında, endüstriyel yağlar, havacılık, denizcilik ve proses yağları gelmektedir.