Hibrit sistem BlueMotion modelin kaputunun altında devrim yaratacak. Toyota Prius gibi ekonomik tam hibrit otomobillere karşı, Volkswagen’in stratejisi şimdiye kadar düşük sürtünmeli şanzıman yağları ve lastiklerle düşük emisyonlu dizel motor kullanmaktı. VW’nin yönetim kurulu başkanı Dr. Herbert Diess ise artık 48 volt elektrikli mimari sayesinde yarı hibritin izin verdiği enerji geri kazanımı ve elektrikli yardım çözümleri ile daha düşük emisyon ve daha iyi yakıt ekonomisi elde edileceğini belirtiyor. Hibrit sistemde dizel motor yerine benzinli motor kullanılacak ancak elektrik enerjisi yardımı sayesinde yakıt tüketimi dizel kadar ekonomik olacak.

Herbert Diess “Yeni Golf’te hala küçük kapasiteli dizel motorlar da sunmaya devam edeceğiz çünkü dizel pek çok piyasada hala önemini koruyor ve uzun kilometreler yapan sürücüler içn en ekonomik çözüm olmayı sürdürüyor. 48volt sistem ise 12volt’a kıyasla enerjiyi daha verimli şekilde geri kazanma imkanı sunuyor. Otomobilde 10 – 12 kW civarı bir elektrikli motor kullanılarak tam hibrit sistemlerden çok daha düşük maliyetlerle iyi sonuçlar alınabiliyor. Daha çok şehiriçinde otomobil kullananlar ya da yılda 10 – 15 bin kilometreyi geçmeyenler için yarı hibrit çözümü çok daha iyi” diye konuştu.

Volkswagen için 48v yarı hibrit teknolojisini modern bir küçük kapasiteli dizel motorla biraraya getirmek ticari açıdan avantajlı değil. Bu otomobilin maliyetini ve satış fiyatını çok yükselterek müşteri talebini olumsuz etkileyebilir.

Toyota ve Honda’nın ise Volkswagen’deki gelişmeleri endişeyle karşılamaları bekleniyor. İki marka hibrit hatchback piyasasının büyük kısmını elinde tutuyor. Henüz Prius gibi halihazırda yüksek gerilimli bir sisteme sahip tam hibrit bir otomobilde 12v elektrikli sistemi dönüştürmekten ne fayda sağlanacağı da henüz pek net değil. Diess Golf serisindeki diğer hibrit seçenek Golf GTE için 48 volt teknolojisinin ne gibi avantajlar sağlayacağı konusunda geniş bir açıklama yapmadı. Otomobil benzinli- elektrikli modda çalışırken yakıt ekonomisinde büyük bir gelişme, ayrıca yanmalı motorda belli bir miktar güç ve tork kazanımı bekleniyor.