Türkiye’de 1,4 litre 150 beygir benzinli otomatik ve 1,6 litre 136 beygir dizel otomatik motor seçeneklerine sahip olacak Astra Sports Tourer’ın tavsiye edilen satış fiyatları ise benzinli seçeneklerde 80 bin 200 TL, dizel seçeneklerde ise 92 bin TL’den başlıyor. Avrupa’da Astra’nın beş kapılı ve Sports Tourer modelleri 100 binin üzerinde siparişe ulaştı.

Türkiye’de Dynamic ve Excellence donanım seviyelerinde pazara sunulacak yeni Astra Sports Tourer, daha hafif, daha tutumlu ve daha konforlu yapısıyla kompakt sınıfa yeni standartlar getiriyor. Beş kapılı kardeşi gibi Astra Sports Tourer da yeni IntelliLink bilgi ve eğlence sistemlerinin yanında üst segmentte bulunan güvenlik ve sürücü destek sistemleri de bulunuyor.

Eski modelden yaklaşık 190 kilogram daha hafif olan yeni Astra Sports Tourer, aynı zamanda eski modele göre iç kısımda daha geniş, dış kısımda ise aynı boyutlara sahip. Bagaj hacmi de 80 litre artırılarak toplamda 1.630 litreye yükseltildi. “Anahtarsız Açma” özelliği sayesinde arka tamponun altına doğru yapılan küçük tekmeleme hareketi bagaj kapağını açmak için yeterli.

Opel, 1963’te satışa sunduğu Kadett A Caravan ile kompakt sınıfta station wagon geleneğini sürdürüyor. Bugüne kadar 5,4 milyon Kadett ve Astra'nın station wagon versiyonu satıldı.

1,4 ile 1,6 litre arasında değişen motor yelpazesi benzinli ve dizel motorlar ile yeni Astra Sports Tourer’da sunulacak.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik “Yeni Astra Sports Tourer Avrupa’da yakaladığı sipariş adedi ile dikkat çekiyor. Konforu ve işlevselliği ile hem iş hem de aile otomobili diyebiliriz. Daha hafif, daha tutumlu ve daha konforlu yapısıyla station wagon versiyonu beş kapılı kardeşi gibi verimliliğe daha fazla odaklanıyor. Sports Tourer modelimiz hafifliği, sürücü destek sistemleri ve bunlara ek olarak küçük bir ayak hareketi ile otomatik olarak açılan ve kapanan elektrikli bagaj kapağı gibi akıllı ekipman özellikleri ile kompakt sınıfta station wagon'ın nasıl olması gerektiğini gösteriyor,” dedi.

Yeni Astra Sports Tourer geniş alana ve atletik görünüme sahip. Sports Tourer beş kapılı modelin dinamik hatlarını daha da genişletiyor. Hafif kemerli, eğimli tavan hattı station wagon'a daha uzun bir görünüm vermekte ve C direği ile daha da güçlendirmektedir. Arka görünüm sportif, şık bir tasarımla bir araya geliyor. Astra Sports Tourer dengeli, sağlam ve güvenli bir duruşa sahip; kaslı arka tekerlek yuvası çizgileri ve bölünmüş arka lamba grupları bu izlenime katkıda bulunuyor.

Sports Tourer'ın en son nesli 4.702 mm’lik uzunluğu ve 1.871 mm’lik (dış dikiz aynaları katlanmış olarak) genişliği ve 1.510 mm’lik yüksekliğiyle eski modelle neredeyse aynı boyutlara sahip. 26 mm ek baş ve arka taraftaki yolcular için 28 mm daha fazla diz mesafesine sahip. Buna ek olarak, 1.630 litre bagaj hacmine sahip.

Yeni Astra Sports Tourer’da ilk kez bagaj kapağı dokunmadan veya uzaktan kumanda olmadan açılabilmekte. “Anahtarsız Açma” özelliğiyle birlikte, arka tamponun altına doğru yapılan küçük bir tekmeleme hareketi bagaj kapağını açmak için yeterli. Tamponun altına doğru yapılan ikinci bir tekmeleme hareketi bagaj kapağını kapatır. Akıllı sistem herhangi bir engeli algılar ve acil bir durumda mekanizmayı durdurur. Ayrıca, bagaj kapağı aracın sürücü tarafındaki bir anahtarla, bagaj bölmesindeki düğmelerle veya anahtardaki uzaktan kumandayla açılabilir.

Yükleme alanını arttırmak için, Astra Sports Tourer isteğe bağlı 40/20/40 katlanabilir arka koltuklarla gelmekte, bu koltuklar daha da esnek yükleme alanı yapılandırmalarına olanak sağlıyor. Yan raylar, bölme ağları ve çeşitli tespit elemanı seçenekleriyle FlexOrganizer ürün yelpazesi ve yüklenen tüm malzemelerin güvenli ve düzenli şekilde tutulmasını sağlayan seçenek mevcut.Yeni Astra Sports Tourer 190 kilogram hafifledi. Ön ve arka akslardaki değişikliklerin yanında yeni üretim süreci gibi değişikliklerin tümü bu çarpıcı sonucun elde edilmesinde bir rol oynadı. Daha çevik, daha tutumlu ve daha ucuz!

Motor yelpazesinin yeni üyesi 1.6 Biturbo;

  • 1.6 litrelik 118 kW/160 beygir güç ve 350 Nm'lik maksimum tork üreten dizel motor(Max torku 1.500 dev/dak'da sağlıyor)
  • 80 km/saatten 120 km/saate hızlanmak için sadece 8,1 saniyeye ihtiyaç duyuyor
  • 100 km’de sadece 4,1 litre yakıt tüketimi, 109 gram CO2 salımı
  • 1.6 BiTurbo CDTI, VGT (değişken geometrili türbin) turboşarj, düşük devir aralığında “turbo gecikmesi” olmadan tepki oranını sağlıyor

Bu motor ile birlikte Astra Sports Tourer’da 70 kW/95 beygir, 81 kW/110 beygir, 100 kW/136 beygir ve 118 kW/160 beygir olmak üzere dört farklı dizel motor seçeneği bulunuyor;

Öne çıkan tamamen alüminyumdan üretilen diğer nesil motorlar ise;

1.0 ECOTEC Doğrudan Enjeksiyonlu Turbo Motor, 1.4 litrelik Motor ve yeni 1,6 ECOTEC Doğrudan Enjeksiyonlu Turbo motor

  • Yeni 1,6 ECOTEC Doğrudan Enjeksiyonlu Turbo 147 kW/200 beygir güç 300 Nm'lik tork sağlıyor ortalama yakıt tüketimi ve CO2 salımları: 6,0 l/100 km, 139 g/km.

Türkiye’de 1,4 litre 150 beygir benzinli otomatik ve 1,6 litre 136 beygir dizel otomatik motor seçenekleri satışa sunulacak olsa da Türkiye’deki Opel müşterileri özel sipariş üzerine diğer motor seçeneklerine de erişebilecekler.

Yeni Astra Sports Tourer’da, Şerit İhlali Uyarı Sistemi sürücüyü uyarmakla kalmayıp direksiyona sapmayı düzeltici yönde hafif bir kuvvet uyguluyor. Otomatik Acil Durum FreniÖn Çarpışma İkazı ve Trafik İşareti Tespit Sistemi sayesinde önden çarpmalar engellenebilir ya da hafifletilebilir. Ön Çarpışma İkazı, öndeki araç ile mesafe çok yakınsa ve bir çarpışma kaçınılmaz ise ön camda sürücünün görüş alanına yansıtılan ve kırmızı renkte yanıp sönen bir LED satırı ile optimize edilmiştir. Bu sistemler için gereken veriler Astra’nın ön camının üst kısmında bulunan tekli (mono) kamera ile toplanır. Mono kamera kullanan ilk kompakt sınıf otomobildir. Ayrıca yalnızca kameradan alınan veriler ile destekli fren sağlayan ilk Opel modelidir. sürücü ve arka koltuklarda ısıtılabilir koltuklar, havalandırma, masaj fonksiyonu gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Soğutmalı, masaj fonksiyonlu, genişlik ayarlı deri koltuklar Yeni Astra S.T.’da opsiyonel olarak sunulacak.