Bazıları için, bir supercar firmasının crossover çılgınlığıyla başa çıkmak için ürün gamına bir SUV eklemek tamamen bir hakaretti - önceden bir Lamborghini off-roader'ı ilk görmemize rağmen. Lamborghini, Urus'un markanın satışlarını ikiye katlamasını beklediğini kimseden saklamıyor ancak firma da SUV'ın şirketin uzun vadeli hayatta kalması için çok önemli olmadığını ısrarla vurguluyor.

Lamborghini CEO'su Stefano Domenicali, Urus'un üreticinin gelecekteki kaderini etkileyip etkilemeyeceğini sorduğunda "hayır, hiç değil" cevabını verdi. Lamborghini'nin, Urus'a benzeri bir düzeyde münhasırlık sunacağını, bunun da rakiplerine göre farklı bir şey sunması için supercarları için yapacağını belirtti. "Ben Urus'un, boyutumda doğal bir uzantı olduğuna ve markamızın bugün nasıl göründüğüne inandığım tamamlayıcı bir segment olduğuna inanıyorum ... Süper spor otomobilini düşünüyorsanız, genç, havalı, özel ... ama SUV ise Dünyanın en büyük segmenti olarak, geniş bir şekilde kullanabilirsiniz ... [başka şeyler için] diğer SUV'lerden farklı olmak isteyen insanlar için, bu yüzden markamız için doğal bir konum, diğerlerinden farklı. "

Elbette, Urus gerekli olmayabilirken, Urus'un mevcut Huracan ve Aventador'a katılacağı için üçüncü bir otomobilin bir Lamborghini serisine eklenmesinin ilk kez olacağı kuşkusuz markanın kazançlarını dengeleyecektir. "Bu, bu yönde gelişmemize yardımcı olacak; bu, iki modelin farklı yaşam döngülerinde olası delikleri kapatmamıza yardımcı olacaktır. Bu, bunu kapatacak ve işe istikrar sağlayacaktır "dedi. Urus 4.0 litrelik biturbo V8 ile gelecek ve eklenti olarak hibrid modeli takip edeceğini tahmin ediyor. Tamamıyla elektrikli bir model de planlar arasında.

Üretim modelinin bu yılın ilerleyen aylarında açıklanmasının ardından satışlar Mart 2018'de başlayacak. Lamborghini, Urus'u premium SUV olarak konumlandırıyor - bu yüzden 237.000 $ 'lık Huracan'dan daha pahalı olursa şaşırmayın.