Samsung, artan talebe aktif olarak yanıt vermeyi planladığını belirterek, otomobillerde daha fazla eğlence tüketimini ve artan elektrikli bileşenleri kaldırabilecek "yüksek teknolojili" otomotiv çiplerine olan talebin arttığını söyledi.

 Samsung'un mantık yongası tasarım şirketi System LSI tarafından geliştirilen yongalar, taşıma sırasında yüksek tanımlı video içeriği indirmek için 5G tabanlı telekomünikasyona olanak tanıyan bir yonga ve sabit elektrik beslemesi için bir güç yönetimi yongası içeriyor.

Samsung, LG Electronics'in araç bileşenleri işi tarafından geliştirilen, Volkswagen'in Araç İçi Uygulama Sunucusu 3.1 adlı yüksek performanslı bilgisayarına aynı anda dört ekrana ve 12 kameraya kadar kontrol edebilen bir bilgi-eğlence işlemcisi olan üçüncü bir çipin yerleştirildiğini söyledi.

Analistler, Samsung ve şehirler arası rakibi LG Electronics'in hem küresel elektrikli araç pazarının genişlemesini hem de otomobillerin hızla elektrifikasyonunu daha yüksek teknolojili çipler ve sofistike bileşenler satma fırsatları olarak hedeflediğini söyledi.