Markanın son tasarım diliyle öne çıkan 408’in yenilikçi fastback tasarımı, duyguları harekete geçiren üstün sürüş keyfini sezgisel kullanıma odaklanan ileri teknolojiler ile birleştiriyor.

 

Dünyanın en köklü otomobil markalarından biri olan PEUGEOT, yeni 408 modeliyle SUV kodlu dinamiksilueti ve kusursuz fastback tasarımıyla kalıpları kırıyor.Ekim 2022’deki Paris Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan yeni PEUGEOT 408, Mart 2023 itibarıyla Türkiye’de satılmaya başlandı. PEUGEOT, yeni 408 ile son derece rekabetçi C segmentindeki ürün çeşitliliğini artırırken, markanın SUV sınıfındaki başarısını da devam ettirecek. Türkiye’ye ilk aşamada 1.2 PureTech 130 motor ve 8 ileri vitesli EAT8 otomatik şanzımanıyla ithal edilen PEUGEOT 408’in gelecekte tam elektriklisinin de satışa sunulması planlanıyor. PEUGEOT 408’de Allure ve GT donanım paketlerine ek olarak 6 farklı renk seçeneği de tercih edilebiliyor. PEUGEOT 408’in Allure donanım seviyesi 1 milyon 110 bin TL’den satışa sunulurken, GT donanım seviyesine sahip PEUGEOT 408 modeline ise 1 milyon 283 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla sahip olunabiliyor. PEUGEOT Türkiye, yeni 408 modeli için Mart ayı boyunca sunduğu 240 bin TL’ye kadar 12 ay vadeli ve % 0.99 faizli finansman kampanyasıyla da dikkat çekiyor.

 

ALLURE ve GT donanım seviyeleri

 

Muhteşem tasarımlı yeni 408, Allure ve GT adlarında iki farklı donanım seviyesiyle Türkiye’de satışa çıkıyor.

 

Yeni 408 ALLURE

 

Yeni PEUGEOT 408 ALLURE’un tasarım ve stil konusundaki standartları, Parlak Krom Ön Izgara, Karartılmış Arka Camlar, PEUGEOT LED Teknolojili farlar, Parlak Siyah Arka Tampon Eklentisi ve Egzoz Çıkışları olarak göze çarparken 19 inçlik JASPE alüminyum alaşım jantlarla tasarım tamamlanıyor. İç mekanda Kumaş Ön Panel ve Kapı Kaplamaları, Ambiyans Aydınlatması, Parçalı Deri Kaplı Direksiyon, Çerçevesiz Elektrokrom Dikiz Aynası, Yarı Deri Kumaş Döşeme, Mint Yeşili Dikişli Koltuklar, Yükseklik Ayarlı-Bel Destekli-Isıtmalı-Baldır destekli Sürücü Koltuğu, Yükseklik Ayarlı-Bel Destekli-Isıtmalı-Yolcu Koltuğu, Akustik lamine ön cam, Hava Kalitesi Sistemi (AQS), Tam Otomatik Klima, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi standart olarak sunuluyor.

 

Yeni PEUGEOT 408 ALLURE’un sürüş destek sistemleri arasında; 180 derecelik Geri Görüş Kamerası & 3 Görüntü Modu, Ön-arka Park Sensörü, Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi (75 m’ye kadar algılama), Aktif Şerit Takip Sistemi, Hız Limiti Tanıma ve Önerme, Akıllı Far Sistemi (Aktif Uzun Far), Aktif Tam Durdurma Güvenlik Freni, Dur & Kalk FonksiyonluAdaptif Hız Sabitleyici yer alıyor. Teknolojik diğer donanımlar arasında, 10 inçlik Dijital Ön Gösterge Paneli, 10 inçlik Kapasitif Dokunmatik Ekran, 4 USB Bağlantısı (Type C), Kablosuz Mirror Screen, 12V Güç Soketibulunuyor.

 

Yeni 408 GT

 

Yeni PEUGEOT 408 GT’de, ALLURE’dan farklı olarak, Özel GT Tasarımı Gövde Rengi Krom Ön Izgara, Yan Gövde PEUGEOT logosu, Matrix  Full LED Teknolojili Farlar, GT Tasarımı 3D LED Arka Stoplar ve 19 inçlik GRAPHITE alimünyum alaşım jantlar yer alıyor. İç mekandaki tasarım farklılıkları ise; Adamite Yeşili Dikiş Detaylı Alüminyum Ön Panel, Adamite Yeşili Dikiş Detaylı Alüminyum Kapı Kaplamaları, Siyah İç Tavan Kaplaması, GT Logolu Isıtmalı Deri Kaplı Direksiyon, Elektrikli 10 yön ayarlanabilir-Hafızalı-Isıtmalı-Ayarlanabilir baldır destekli-Masaj fonksiyonlu Sürücü koltuğu (AGR onaylı), Elektrikli 6 yön ayarlanabilir-Bel destekli-Isıtmalı-Masaj Fonksiyonlu Ön Yolcu koltuğu (AGR onaylı), Alcantara Yarı Deri Kumaş Döşemeli Adamite Yeşili Dikişli Koltuklar ve Açılır Cam Tavanolarak dikkat çekiyor.

 

Spor Sürüş Paketi’ni de barındıran PEUGEOT 408 GT bu sayede, daha hızlı vites geçişleri, daha yüksek hızda vites geçişi, spor direksiyon hakimiyeti ve daha hızlı tork aktarımı için optimize edilmiş pedallara kavuşuyor. Temiz Kabin (Clean Cabin System), Elektrikli Bagaj Kapağı, LED Aydınlatmalı & Havalandırmalı Torpido Gözü, VisioPark Paketi, Ön-arka Park Sensörleri, Yan Sensörler, 360 Derecelik 4 Kameralı Park Desteği, Geri Viteste Otomatik Alçalan Yan Aynalar, Şerit Konumlama Asistanı, Genişletilmiş Trafik Levhaları Tanıma Sistemi, 10 inçlik 3D Dijital Ön Gösterge Paneli, i-Toggles ve 3D Navigasyon Sistemi gibi donanımlar da PEUGEOT 408 GT’de standart.

 

AGR sertifikalı koltuklarda farklı seçenekler

 

PEUGEOT 408 Allure’da Falgo Yarı Deri Kumaş Döşeme, Mint Yeşili Dikişli Koltuklar standart donanımda yer alıyor. PEUGEOT 408 GT’deyse Alcantara Yarı Deri Kumaş Döşeme, Adamite Yeşili Dikişli Koltuklar standart olarak sunulurken Siyah Nappa Deri Döşeme ve Mavi Nappa Deri Döşeme opsiyonel olarak sunuluyor.

 

SUV kodlarıyla harmanlanan dinamik ve yenilikçi fastback tasarımın benzersiz çekiciliği

 

Yeni 408’in tasarımında, ilk göze çarpan unsur markayaözgü kedi duruşu oluyor ve marka aidiyetine gönderme yapıyor. Keskin tasarım çizgileriyle birlikte ön tasarım, yeni aslan başlı PEUGEOT logosuna gururla ev sahipliği yapıyor. Arka tamponun ters kesimi göz alıcı profile güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yeni PEUGEOT 408, Allure donanımında 19 inçlik JASPE, GT donanımında 19 inçlik GRAPHITE jantlarla yere sağlam basıyor, güven veriyor. Önde, aslan dişi tasarımı ışık imzası, arkada üç pençeli LED stop lambaları gibi detaylar 408’i, PEUGEOT ailesine mükemmel bir şekilde entegre ediyor.

 

PEUGEOT 408 GT’nin farlarında kullanılan Matrix LED teknolojisi, yüksek aydınlatma performansı sağlarken aynı zamanda, ince far tasarımlarına olanak tanıyor. Bu far tasarımı 408’e kararlı ve güçlü bir bakış kazandırıyor. Işık imzası tampona entegre aslan dişi tasarımı iki LED şeridi ile aşağı doğru uzanıyor.

 

408, C segmentinde alışık olunmadık, güçlü SUV kodları barındıran göz alıcı bir Fastback karoser formunda dış tasarıma sahip. EMP2 platformu kullanılarak üretilen 408, 4.687 mm uzunluğa, 1.859 mm genişliğe ve 1.478 mm yüksekliğe sahip. 2.787 mm’lik dingil mesafesi geniş arka koltuk yaşama alanını beraberinde getiriyor. Ön iz genişliği 1.589 mm ve arka iz genişliği 1.604 mm olan yeni PEUGEOT 408, 19 inçlik jantlarıyla güçlü ve kendinden emin bir duruş sergiliyor.

 

Önden bakıldığında yeni nesil PEUGEOT modellerinin karakteristik unsuru olan yatay ve uzun motor kaputu dikkat çekiyor. Bu tasarım seçimi kaput/yan cephe oyuklarını görsel olarak gizlerken aynı zamanda otomobile modern ve güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yine bu tasarım uygulaması gövdenin dış çizgisini basitleştirerek gövde parçalarının mükemmel şekilde oturmasını sağlıyor.

 

Ön ızgara yeni 408’e iddialı ve güçlü bir görünüm kazandırıyor. Aynı zamanda sürüş destek sistemlerine ait radarı gizleyen yeni marka logosuna da ev sahipliği yapıyor. Izgaranın gövde renginde olması, onun tamponun geneliyle bütünleşmesini sağlıyor. Yeni nesil PEUGEOT modellerinde kullanılan bu tasarım anlayışı aynı zamanda elektrikliye geçiş için de bir işaret oluşturuyor. Büyük siyah yüzeyler, ön cephenin grafik temasını karakterize ediyor ve otomobilin genişliğini, sağlamlığını görsel olarak vurguluyor. Gövdeyi çevreleyen siyah korumalar birleşerek aslan dişi tasarımı ışık imzasını çevreliyor ve kontrast oluşturarak ışık imzasının görünürlüğünü arttırıyor.

 

Yeni PEUGEOT 408’in profili, dinamizmi güçlendirmek üzere tasarlanan siyah ve gövde renginde parçaların ayrım çizgisiyle vurgulanıyor. Yine bu ayrım çizgisi, özellikle de yan cam çizgisiyle ve arka cam çizgisiyle iç mekân genişliğine dikkat çekiyor. Gövde ve tekerlek davlumbazına ait yan koruma kaplamaları, gövde rengini belirli bir açıyla keserek eğimli bir çizgi ile ters görünüm efekti oluşturup arka tampona kadar uzanıyor. Tavan çizgisinin arkası özellikle aerodinamik açıdan büyük bir sorumluluk üstleniyor. Hava akışı mükemmel bir aerodinamik koridor oluşturan iki “kedi kulağı” tarafından bagaj kapağı spoylerine doğru yönlendirilerek optimize ediliyor.

 

19 inçlik jantlar hareketsizken bile dikkat çekiyor, düşük hızlardaki sürüşte benzersiz bir görsel etki yaratıyor. Jantların sıra dışı tasarımı, yeni 408’in konsept yaklaşımıyla da uyumlu bir yapı sunuyor. Yeni PEUGEOT 408, Obsession Mavi, Titanyum Gri, Tekno Gri, Elixir Kırmızı, Sedef Beyaz ve İnci Siyah isimli 6 farklı gövde rengiyle üretiliyor.