ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi yaptığı açıklamada elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın otomobil hareket halindeyken video oyunlarının araç ekranlarında oynanmasına izin vermeyi bırakacağını söyledi. 

NHTSA, otomobil üreticisinin oyunların hareket halindeyken ön orta dokunmatik ekranda oynanmasına izin verme kararı üzerine 2017'den beri satılan 580 bin Tesla aracı üzerinde resmi bir güvenlik soruşturması başlattığını duyurdu.

NHTSA, “Passenger Play” olarak adlandırılan bu işlevin sürücünün dikkatini dağıtabileceğini ve kaza riskini artırabileceğini söyledi.

Ajansın bir sözcüsü yaptığı açıklamada, Tesla'nın NHTSA'ya bir yazılım güncellemesinin "Passenger Play" özelliğini kilitleyeceğini ve araç hareket halindeyken kullanılamaz hale getireceğini bildirdi.

Ajans, "NHTSA, üreticilerin bilgi-eğlence ekranları da dahil olmak üzere kolaylık teknolojilerinin hatalı kullanımı veya amaçlanan kullanımı nedeniyle ortaya çıkabilecek dikkat dağıtıcı tehlikeleri nasıl tanımladığını ve bunlara karşı nasıl önlem aldığını sürekli olarak değerlendirir." dedi.

Güvenlik savunucuları, özellikle Tesla araçları Autopilot olarak bilinen yarı otonom modda çalışırken sürücülerin yolda dikkat etmeyebileceğine dair endişelerini dile getirdiler.