Toyota’nın herkesin özgürce hareket ettiği bir dünya gerçekleştirmek ve herkese eşit mobilite imkanı sunmak amacıyla desteklediği Özel Olimpiyatlar, sporun birleştirici gücünün altını bir kez daha çizdi. 16. Dünya Yaz Oyunlarına 190 ülkeden 7000 sporcu katıldı. 7 gün boyunca devam eden organizasyonda, Toyota Türkiye’nin Ana Sponsorluğundaki Özel Olimpiyatlar Türkiye 3X3 karma basketbol, yüzme, atletizm ve bocce dallarında 4 kadın 7 erkek sporcu olmak üzere toplam 11 sporcu ile mücadele etti.
 
17 Haziran’da görkemli bir seremoni ile başlayan Berlin 2023 Özel Olimpiyat Oyunları’nda Özel Olimpiyatlar Türkiye ikisi altın, biri gümüş ve ikisi bronz olmak üzere tam beş madalya kazandı.
 
Özel Olimpiyatlarda mücadele eden sporcularımızdan Ayşe Başaran durarak uzun atlama ve 100 metre koşu branşlarında altın; Basketbol takımı 3x3 Karma Basketbol branşında gümüş; Alper Aydoğdu durarak uzun atlama branşında ve Fatmanur Gündüz Bocce Kadınlar Tekli branşta bronz madalyaları ülkemize getirdiler.
 
Bununla birlikte Alper Aydoğdu Atletizm’in 100 metre koşu branşında ve Kübra Esen 100 metre sırtüstü yüzme branşlarında beşincilik elde ederek ülkemizi bir kez daha gururlandırdı. Derece alamayan tüm sporcular ise, özel olimpiyatlarda verdiği mücadeleler neticesinde katılım madalyası alarak takdir edildiler.