Türkiye akümülatör sektörünün lideri Mutlu Akü, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde gerçekleştirilen ve otomotiv sektörü, yedek parça ve aksesuarlarına yönelik bölgenin en kapsamlı fuarlarından biri olan Automechanika Riyad Fuarı’nda yeni teknolojilerini sektör profesyonelleri ve katılımcılara buluşturdu. Fuarda Mutlu Akü, Start-Stop akülerinden AGM ve EFB teknolojisiyle üretilen akülere, ağır hizmet akülerinden, Marin akülerine kadar geniş ürün yelpazesini katılımcılara tanıttı.

Karbon salınımını azaltmak için Start-Stop akü

Mutlu Akü’nün yakıt ekonomisi ve karbondioksit salınımını azaltmak üzere tasarlandığı Start&Stop aküleri EFB (Geliştirilmiş Sulu Tip) ve AGM (Kuru tip) olarak iki tipte üretiliyor. Mutlu Akü’nün yoğunlaştırılmış enerjiye sahip EFB aküleri, tüm Start&Stop özellikli araçlarda kullanıma uygun şekilde özel olarak tasarlandı. Bu aküler, standart aküler gibi sulu tipte. Güçlendirilmiş iç yapısı sayesinde aynı kapasitedeki benzer bir aküye göre 2 kat ömür dayanımına sahiptir. Özellikle S&S sistemlerinde kullanımına göre tasarlandığından yüksek çevrim ömrüne sahip.

AGM teknoloji aküleri ise, ileri düzeyde Start&Stop özellikli araçlarda kullanım için özel olarak tasarlanmıştır. Kurşun asit akü teknolojisinin ulaştığı son nokta olan VRLA (valf regüleli kurşun asit) AGM (absorbed glass mat – emdirilmiş cam elyaf)  tipte. Sahip olduğu bu yeni teknoloji sayesinde içerisinde serbest halde elektrolit bulunmuyor. VRLA özelliği sayesinde gaz rekombinasyon sistemine sahiptir. Standart sulu akülerdeki  bakım gerektirmeme özelliği ile geliştirilmiştir. Döküm yapıda pozitif plaklar ve Con-Cast yapıda negatif plakları ile sağlam bir iç yapıya sahip olup, standart sulu akülere oranla daha yüksek marş gücü ve ömür dayanımına sahip. Geliştirilmiş S&S sistemlerinde kullanımına en uygun aküdür.