2021 de 2020 rakamlarına ulaşır

Haziran ayından itibaren normalleşmeye geçilmesi ve sağlanan destekler sayesinde Türkiye pazarında hızla artan bir satış grafiği yakalandı. Pandemi nedeniyle bireysel araç sahiplenme isteği bunda önemli bir rol oynadı. Kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin altına inmesiyle 2018’den bu yana ötelenen satışlar hızlı bir şekilde alıma dönmeye başladı. Ayrıca yılın son döneminde ve 2021’de planlanan talepler de öne çekildi.  Sektördeki bu ivmelenme ve yüksek satış adetleri açıkçası pek de beklediğimiz sonuçlar değildi. Fakat Eylül ve Ekim ayları tarihi zirveleri görmemizi sağladı. Kasım’da bir yavaşlama olsa da Aralık ayının da en az 100 bin adetlik toplam satışla tamamlanacağını düşünüyoruz. Böylece 2020 yılının, bir önceki yıla göre yüzde 60’tan fazla artışla 770 bin adet ve üstünde kapanacağını öngörüyoruz. “

Biz de yıl boyunca SUV modellerimize ağırlık verdik 

“Tucson ve Kona modellerimizin satışı, toplam satış rakamlarımız içinde yüzde 65’e tekabül ediyor. Yani sattığımız her 3 araçtan ikisi SUV modelimiz oldu. Tucson modelimiz kendi segmentinde ikinci, Kona da B-SUV segmentinde en çok tercih edilen SUV oldu. Yeni i20 modelimizin de getirdiği ivmeyle yılı planlarımız dahilinde tamamlamayı öngörüyoruz.

Bu doğrultuda 2021 yılı satışlarının da 2020 yılı civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz. 

Biz Hyundai Assan olarak 2020’de Yeni i10 ve Yeni i20’nin üretimine başlayarak yılı üretim ve ihracat rakamlarımızda hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. 2021’in ilk çeyreğinde Yeni i20 N ve N Line ile birlikte uzun süredir beklediğimiz Bayon isimli CUV modelimizin de üretimine ve satışına başlayacağız. Bu modellerimiz de bize artı bir ivme kazandıracak. 

Yerli araçlarımızın yanı sıra B-SUV segmentindeki lider modelimiz Kona yenilendi ve Aralık ayı itibariyle satışına başladık. Yılın ilk yarısında baştan aşağı yenilenen Tucson ve Elantra modellerimizi satışa sunacağız. Belli bir süredir üstünde çalıştığımız Kona’nın elektrikli versiyonunu da makyajlı haliyle Türk tüketicisiyle buluşturacağız. Ayrıca Santa Fe modelimizi de yenilenen tasarımı ve 1.6 lt motoruyla sunup güçlü SUV ailemizi daha da güçlendirmeyi arzuluyoruz. Böylece tüm model yelpazemizi yenilemiş olacağız. Her şeyden önce yine sağlık diyeceğimiz 2021’in hem Hyundai Ailesi’ne hem de otomotiv endüstrisiyle Türkiye pazarına olumlu bir katkı getirmesini diliyoruz.”