Autocar uzmanları, Euro NCAP’ten kazandığı 5 yıldız ile güvenliğini kanıtlayan yeni modelini üstün sürüş özellikleri, aerodinamik dizaynı, yüksek performans ve geniş iç mekanı ile bu ödüle layık gördüler.
 
Türkiye’de elektrikli ürün gamını genişleten köklü İngiliz otomobil markası MG (Morris Garages), MG4 Electric ile Nisan 2023 itibarıyla ülkemizin C segmentine giriş yaptı. Kısa sürede çok sayıda sipariş alan MG4 Electric, ikonik Silverstone yarış pistinde düzenlenen 2023 Autocar Ödülleri’nde “En İyi Elektrikli Otomobil” seçilerek bir kez daha ödül kürsüsüne çıktı. Tamamen %100 elektrikli yeni model, 2022 sonbaharında İngiltere yollarına çıktığı günden bu yana birçok ödül aldı ve MG’nin satışlarının artmasında önemli bir rol oynarken, yakaladığı yüksek satış başarısı ile de dikkatleri üzerine çekti. MG4, satış performansıyla bu yılın ilk çeyreğinde İngiltere’nin en çok satılan ikinci elektrikli otomobili olma başarısını da ayrıca gösterdi. Autocar Editörü Mark Tisshaw; “MG otomobilleri, oluşturdukları katma değerle müşterilerin dikkatini çekerek İngiltere otomobil pazarında çok büyük yankı uyandırdı. MG4, tüm jüri üyelerimizi etkiledi. MG4, rekabetçi bir fiyata, etkileyici iç hacim, üstün sürüş deneyimi, aerodinamik dizayn ve performansı aynı anda sunan; Euro NCAP’ten 5 yıldız güvenliği bulunan elektrikli bir otomobil” dedi.
 
Ödüllü MG4, Türkiye yollarına çıktı
%100 elektrikli yeni MG4 Electric, Nisan 2023 itibarıyla Türkiye’de, 170 PS ve 204 PS güç seviyesi, 492 ve  577 km şehir içi menzil seçeneği ile satışa sunuldu. MG4, çocuk ve yetişkin yolcuların, trafikteki diğer araçlar ile yayaların güvenliği ve sürüş destek fonksiyonlarının test edildiği Euro NCAP’ten tam puan olan 5 yıldızı aldı. MG4 Electric, sınıfının üstünde boyutları, sportif tasarımı, arkadan itişli sürüş sistemi, 50:50 ağırlık dağılımı, üstün sürüş özellikleri, üst düzey elektrik verimliliği ve yenilikçi sürücü destek sistemleri ile konforu ve yüksek performansı aynı anda sunuyor. MG4 Electric, MG’nin markalaşan kapsamlı teknolojik sürüş destek sistemi MG Pilot ile donatıldı. Diğer elektrikli otomobillere kıyasla çok daha ince olan bataryası sayesinde MG4’ün ağırlık merkezi birçok spor otomobilden bile daha alçak. Yeni model, bu sayede virajlarda etkileyici bir yol tutuş performansı sergiliyor.
 
Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG markasının yeni modeli MG4 Electric, fiyatları ve hemen teslim avantajı ile de dikkat çekiyor. MG4 Electric’in 51kWsa batarya kapasitesine sahip olan ve 492 km şehir içi menzil sunan Comfort versiyonu, lansmana özel 969.000 TL’den satışa çıktı. 64kWsa batarya kapasitesine ve 577 km şehir içi menzile sahip Luxury versiyonu ise 1.269.000 TL’den satışa sunuldu. Doğan Trend Otomotiv, %100 elektrikli ve hibrit modellerinde sunduğu 7 yıl veya 150.000 km araç ve batarya garantisini MG4 Electric için de standart olarak sunuyor. Ayrıca marka, uzun süredir devam ettirdiği Valueguard Değer Koruma Programı ile MG4 Electric’in ikinci el değerini de güvence altına alıyor.