Otomobilin mucidi Mercedes-Benz’in SUV ailesinin genç üyelerinden olan ve modern tasarımı ile kompakt SUV segmentinin şehirli yorumu olarak kabul edilen Mecedes-Benz GLA, Hindistan’dan başlayarak yaklaşık 6 ay sürecek bir dünya turuna başladı.  Sıra dışı tasarımı ve dinamizmi ile kendi segmentindeki öncülüğünün yanı sıra genlerindeki maceracı ruhu ortaya çıkaran bir rotayla dünyayı dolaşacak olan Mercedes-Benz GLA’nın ilk konaklamalı durağı İstanbul olarak belirlendi. Mercedes-Benz Hindistan tarafından başlatılan, 4 kişilik ekiple tamamlanacak olan dünya turu projesi kapsamında, Mercedes-Benz GLA, 25 Ağustos 2015 tarihinde Türkiye’ye giriş yaptı.

12 Ağustos 2015 tarihinde Hindistan’dan başlayan serüvenin ilk etabında hava yolu ile Türkiye’ye gelen Mercedes-Benz GLA, 26 – 27 Ağustos tarihlerinde İstanbul yollarındaydı. Dünya turu kapsamında 50.000 kilometreden uzun sürecek bir rotayla dünya turunu tamamlayacak araç, 28 Ağustos 2015 tarihinde Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkarak Türkiye’den ayrılacak ve doğum yeri olan Almanya’ya ulaşmak üzere yolculuğuna devam edecek.

6 ayda 5 kıtaya ve 20 ülkeye gidecek

5 kıtada 20 ülkeyi ziyaret etmesi planlanan GLA dünya turunda, Türkiye’den sonra gidilecek lokasyonlar arasında Almanya, İtalya, İspanya, Fas, Senegal, Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Arjantin, Avusturalya, Singapur, Birmanya ve Malezya gibi ülkeler de yer alıyor. Yaklaşık 6 ay sürecek Mercedes-Benz GLA dünya turu, 10 Ocak tarihinde başladığı nokta olan Hindistan’ın Pune kentinde son bulacak. Bu benzersiz seyahat öyküsünde Mercedes-Benz GLA’ya,  Mercedes-Benz SUV segmentinin üyelerinden GL 350 CDI da yolculuk boyunca eşlik edecek.

Mercedes-Benz GLA’dan hem asfaltta hem de arazide üstün performans

Türkiye’de 4 farklı motor ve 4MATIC seçenekleri ile satışa sunulan Mercedes-Benz GLA, modern tasarımı ve öncü teknolojik donanımları ile kompakt SUV segmentinde beklentilerin üzerinde bir konfor yaşatıyor. Hem asfalt hem de arazi koşullarında dengeli ve güvenli bir sürüş sağlayan Mercedes-Benz GLA, Hindistan’dan başlayan dünya turu ile dayanıklılığını ve performansını bir kez daha ispatlamış olacak.