Yeni Elentra'ya göz attığımız zaman keskin ön uç ve sonrasında uzun kaput, akışkan bir dış yapıya öncülük ediyor. Arka tarafta ise yükselen bir spoiler ve “H” şeklindeki arka ışık bizi karşılıyor.Önceki modele göre yeni Elantra, 56 mm daha uzun, 25 mm daha geniş ve 20 mm daha aşağıda konumlandırılmış. Bunlarla birlikte otomobilin dingil açıklığı da 20 mm uzatılmış. İç tasarımı oluştururken, tasarımcıların ana felsefesi otomobili bir uçak kokpitine çevirmek olduğu belirtiliyor. Böylelikle sürücü koltuğunda oturan kişiyi adeta saran bir yapı seyredilmiş.

Artık her otomobilde standartlaşmaya başlayan 10.25 inch boyutundaki kadran, bu araçta da yer alıyor. Otomobilin içinde bulunan 10.25 inch bilgi-eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto’yu da destekliyor. İç tasarıma keyif katan, 64 farklı renge bürünebilen aydınlatma sistemi, araca çok etkili bir şekilde uygulanmış Elantra’da wireless şarj özelliği bulunuyor ve NFC özelliği bulunan Android bir telefon bu otomobil için anahtar görevi görebiliyor. Teknolojiden bahsetmişken, onlarca dili barındıran ses tanıma özelliği ile de araç içindeki birçok özelliği sesli komut ile kullanabiliyoruz. Böylelikle sürücünün yoldan dikkatini ayırması
minimum hale getirilmiş olabiliyor. Bütün bu geliştirmelerin yanında, yeni Elantra büyüyen dış yapısı ile birlikte arka yolculara fazladan 58 mm diz mesafesi sunabilecek hale getirilmiş. Kaputun altında 2 litrelik dört silindirli 147 Hp güç ve 179 Nm tork üretebilen motor bulunuyor. Bu motor Hyundai’nin kendi üretimi olan “Zeki Değişken Vites Kutusu’na” bağlanıyor. Bu vites kutusu ile Hyundai, Elantra’nın yakıt ekonomisi açısından sınıfının en iyisi olacağını iddia ediyor.
Ayrıca 2021’de otomobil hibrit seçeneği ile de satışa sunulacak. Bu seçenekte, 1.6 litrelik GDI 4 silindirli motor ile birlikte, bir elektrik motoru bulunacak. Elektrik motoruda arka koltukların hemen arkasında bulunacak olan, 1.32 kWh lityum-ion batarya paketi ile desteklenecek. Bu güç ünitesi ile araç 130 HP ve 264 Nm tork değerlerine sahip olacak. Bu seçenekte motor çift debriyajlı vites kutusuna bağlı olacak ve hibrit desteği ile otomobilin yakıt ekonomisi açısından, 50 mpg daha verimli olacağı belirtiliyor.

 2021 Elantra, K3 platformu üzerine inşa ediliyor ve böylelikle daha hafif, daha sağlam ve güçlü olabiliyor. Ayrıca yeni platform ile otomobilin ağırlık merkezi de daha aşağı çekilebilmiş. Optimize edilmiş direksiyon sistemi, yeni süspansiyon sabitleme yapısı ve aşağıda olan ağırlık merkezi ile otomobil daha iyi yol tutuşuna sahip ve sürmesi daha eğlenceli. Güvenlik açısından, Elantra birtakım sürüş destek sistemleri ile birlikte standart olarak geliyor bunlar; ön çarpışma engelleme desteği, yaya tespit desteği, şerit takip desteği ve arka görüş kamerası. Bu özelliklerin yanında opsiyon olarak, Adaptive cruise control, kör
nokta çarpışma engelleyici, geri park çarpışma engelleyici ve otoban sürüş desteği. Otoban sürüş desteği özelliği ile otomobil, sürücü yerine en uygun hızı seçerek aracı şerit içinde tutarak öndeki otomobil ile güvenli mesafesini ayarlıyor.
2021 Hyundai Elantra üretime bu sonbahar girecek ve satışlara yılın 4 çeyreğinde
başlanacak.