2016 sezonu için Peugeot 2008 DKR, daha geniş, daha alçak, daha hızlı ve daha güçlü hale dönüştü. Yeni otomobilin sergilediği aslansı ve agresif çizgilerine ilaveten, bu yepyeni agresif görünüm ile Peugeot çölde dikkatleri çekecek.

En son geliştirilen versiyon adı ile Peugeot 2008 DKR16, Dakar projesine katılan bütün iş ortaklarının renklerini gururla taşıyor.  Bu yeni tasarımda, Arjantin’de Ocak ayında 50° dereceye kadar sıcaklıklar üretebilen yaz güneşinin sert ışınlarını yansıtacak gümüş renkli bir tavan ilk kez yer alıyor.

Bu modern görünüm, 11 ay önce Dakar’a ilk katılımından bu yana otomobilde yapılan, gerek dış tasarımında gerekse karoser altında gizlenmiş bütün değişikliklerin altını çiziyor.

Peugeot 2008 DKR16’nın yeni boyutları öncelikle ağırlık dağılımını önemli ölçüde değiştirdi. Aracın ağırlık merkezini alçaltmak ve dinamik davranışını iyileştirmek için yedek lastikler otomobilin yanlarına yerleştirildi.

Yeni karoseri, Peugeot 2008 DKR16’nın Dakar’a katılan araçlar arasında kolayca farkedilmesi için geliştirildi. Hem düz hem de kavisli yüzeyleri belirginleştirerek etkili yeni bir şekil ve akıcılık elde edildi. 

Team Peugeot Total takımının maceracı kimliğini dışa vurmak için büyük hava giriş ızgarası ve aslan figürü kullanılıyor. Renklerin yerleştirilmesi sırasında standart Peugeot 2008'in karakterine göndermeler de ihmal edilmemiş. 

Peugeot Sport direktörü Bruno Famin bu yeni tasarımdan çok etkilendiği ifade ediyor : ''Otomobil göründüğü kadar iyi giderse kesinlikle çok iyi bir yıl geçireceğiz demektir ! Böyle özel bir tasarım ile yeni Peugeot 2008 DKR16 hareketsiz iken bile süratle gidiyormuş izlenimi uyandırıyor. Otomobillerimizin Dakar Rallisi’nde’ güçlü bir görsel şölen yaratacaklarını biliyoruz. Bundan en iyi sonucu çıkarmak da bize düşüyor.''

38. Dakar Rallisi, 2 Ocak cumartesi günü Arjantin’de Buenos Aires’ten yola çıkacak ve 16 Ocak Cumartesi günü Rosario’da son bulacak. Güney Amerika’yı tamamen enlemesine geçen bu uzun maratonda, Red Bull renkli dört aslan yaklaşık 10 000 kilometrelik yoğun bir rekabet ve mücadele bekliyor.