120 bg güç üreten 1.6 lt TDI dizel motorla ve 6 ileri manuel şanzımanla donatılan Superb GreenLine, sedan ve station versiyonlarına sahip. Çevrecilik standartlarını yeniden belirleyen Superb GreenLine’da, standart versiyondaki gibi start-stop ve fren enerji geri kazanım sistemi de yer alıyor.

Superb GreenLine’da standart modelden farklı olarak daha uzun vites oranları ve SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) sistemi yer alıyor. Bununla birlikte gövdede, şaside ve gövde altında aerodinamik olarak geliştirmeler kaydedildi.

Standart Superb’den 15 mm daha alçak olan GreenLine versiyonu hem sedan hem station karoserde özel bir spoyler barındırıyor. Bu sayede rüzgar direnci önemli ölçüde düşürülerek sedanda 0,263 ve Combi versiyonda 0,275’e indirildi. Yuvarlanma direncini düşürmek için 16 inç jantlarla sunulan araçlarda, 17 inç opsiyonu da sunuluyor. Tüm bu özelliklerle birlikte Skoda Superb Greenline versiyonu, dolu depoyla 1780 km’den daha fazla yol yapabiliyor. Skoda’nın çevreci Superb GreenLine modelleri ilk kez Frankfurt Fuarı’nda sergilenecek.