Grubun ilk hafif hibrit otomobili olmaya hazırlanan SUV, sadece “Special Edition” donanım paketiyle satın alınabilecek. 395 bg güç üretecek sıralı altı silindirli benzinli ünite, V6 motorun yerini alacak. Daha fazla performans ve rafinelik sunduğu iddia edilen 3.0 litrelik motorun, emisyon ve yakıt tüketimi değerlerinin de eski nesildeki V6’ya göre daha düşük olacağı belirtildi. Land Rover, 550 Nm tork üretecek motorun, elektrikli süperşarjın yardımıyla twin-scroll turbolarda bulunan gecikmeyi de yaşatmayacağını açıkladı. 

JLR ürün gamındaki ilk hafif hibrit olacak Range Rover Sport HSR ile birlikte firmanın her modelinde elektrikli bir varyasyon bulunacağı söylendi. 48V’lik sistem kendimi frenleme esnasında ortaya çıkan enerjiyle şarj edebilecek ve benzinli motora kalkış anında yardımcı olacak. 0-100 km/s hızlanmasını 5.9 saniyede tamamlayacak SUV, azami 224 km/s hıza çıkabilecek. Ortalama 9.3 litre yakıt tüketimi sağlayabilecek Range Rover Sport HSR’nin, NEDC ölçüm regülasyonlarında 213 g/km karbonmonoksit salacağı belirtildi. Farklı iç ve dış mekan kombinasyonlarında satın alınabilecek otomobil; karbonfiber trim parçalarına, kırmızı fren kaliperlerine ve süet direksiyon simidiyle vites koluna sahip olacak.

Güncel 4 silindirli Ingenium motorlarda olduğu gibi tamamen JLR tarafından geliştirilen motorun, Wolverhampton’daki fabrikada üretileceği açıklandı.