Yeni Peugeot SUV 2008, heyecan uyandıran güçlü ve özgün tasarımıyla bulunduğu ortamlarda bakışları üzerine çeken arzu nesnesi bir SUV olarak öne çıkıyor. Peugeot SUV tarihine tamamen yeni bir sayfa açan yeni Peugeot SUV 2008 ile bir yandan markanın güncel SUV tasarım diline sadık bir yapı sergilerken, diğer yandan özgün bir görünüm de sergiliyor.

SUV sınıfına özgü gövde orantılarıyla dikkat çeken genel tasarım, ön camın konumu ve yatay motor kaputunun da etkisiyle güçlü ve kaslı bir görünüm ortaya koyuyor. Bu otomobil; her bir tasarım ayrıntısıyla beraber dinamik, güçlü ve çekici bir görünüm sergiliyor.

Elektrikli versiyonlarda; gövde renginde olan özgün tasarımlı ön ızgara, hatları belirgin yatay motor kaputu, merceğin ardında gizlenen ve bu sayede yüksek aydınlatma performansı sunan LED gündüz farları, Peugeot markasına özgü detaylar olarak göze çarpıyor.

Henüz ilk göz temasında farklı üçgen formlar hemen göze çarpıyor. Ön bölümde başlayan özgün ve dinamik tasarım yaklaşımı, bünyesinde barındırdığı ipuçlarıyla ilgili fikir veriyor. Ön tarafta başlayan dinamizmi, yan tarafa taşıyan tasarım hatları bagaj kapağına kadar devam ediyor ve böylece otomobilin geneline yayılan bir tutarlılık oluşturuyor.

Şişkin çamurluk kemerleri ve çamurluğu tamamen dolduran 690 mm çapında tekerlekler genel dinamizmi ve güçlü duruşu tamamlıyor. 18 inç çapındaki jantlar; kolay kişiselleştirme imkânları ve toplamda 4 kg ağırlık tasarrufu olmak üzere iki önemli avantajı beraberinde getiriyor.

Çift renkli Black Diamond siyah tavan ve GT Line ile GT versiyonlarında uygulanan kaplama C sütunu gibi detaylarla kalite ve şıklık daha da artıyor.

Yüksek omuz çizgisi ve diğer tasarım detaylarıyla kaslı bir görünüm sergileyen arka kısmını; stop lambalarını birbirine bağlayan siyah bir şerit, PureTech 130 hp ve Puretech 155 hpile BlueHDi 130 hp motor seçeneklerinde çift egzoz çıkışı domine ediyor.

Markanın diğer güncel modelleri gibi burada da 3 LED pençeli marka imzası kullanılıyor. İster gündüz, ister gece olsun bu imza tüm versiyonlarda her zaman göze çarpıyor.

 

Yeni ve özgün dış gövde renk seçenekleriyle dinamik ve modern tasarım tamamlanıyor :

- Elixir Red, gölgenin derinliğini ve rengin vurgusunu artırmak için renkli vernik ile

- Vertigo Blue, süper parlak bir sonuç için üç kat

- Fusion Orange, Peugeot SUV 2008’e özel yeni bir metalik renk

- Monoton olmaktan çok uzak. Kaliteli malzemelerin ve özel renklerin kullanıldığı iç mekân detayları büyük bir titizlikle şekillendiriliyor :

- Active donanım versiyonunda turuncu ve Allure donanım versiyonunda mavi olmak üzere farklı renkte konsol süslemeleri ile iç mekân zenginleştiriliyor.

- Allure versiyonunda sunulan modern “Urbanoïd” açık mavi döşeme teknik gelişmişlik seviyesine vurgu yapıyor,

- Daha dinamik bir karaktere sahip olan GT Line versiyonları Adamite detayların ön plana çıkartıldığı daha koyu bir atmosfer sunuyor.

- GT/elektrikli GT versiyonlarında Alcantara® deri ve teknolojik örgüyü aynı potada eritiyor. GT versiyonlarında siyah oniks dikişli Adamit kullanılırken Peugeot 2008 GTelektrikli versiyonlarında özel bir Greval® gri dikişli mavi ve yeşile yer veriliyor.

- Bu rahat iç mekânı GT Line ve GT versiyonlarında sunulan ve dokunmatik ekran üzerinden ayarlanabilen 8 farklı renge sahip ambiyans aydınlatması tamamlıyor.

 GELİŞMİŞ DENEYİM

 

Sezgisel çok yönlü ve kontrollü konfor

Arka koltukların sunmuş olduğu genişlik (yeni CMP platformu için yeni bir rekor) yeni SUV Peugeot 2008’i çok yönlü bir SUV yapıyor. 4,30 metre uzunluk ve 2,60 metre dingil mesafesi sayesinde Peugeot SUV 2008 motor seçeneği fark etmeksizin, yani elektrikli versiyon da dahil 434 litre (VDA V210) bagaj hacmi sunuyor. Koltuğun katlanmasıyla neredeyse tamamen düz bir taban sağlayan iki konumlu zemin (versiyonu bağlı olarak) araç içi fonksiyonelliği destekliyor.

Kabin içindeki çeşitli saklama alanları sayesinde günlük hayatın karmaşası ortadan kalkıyor. Alışagelmiş kapı içi cepleri ve torpido gözü dışında orta kol dayamanın altında ve vites konsolunun ön tarafında ilave saklama alanları sunuluyor. Ayrıca orta konsolun en alt noktasında da bir saklama alanı bulunuyor. Bu bölümde akıllı telefonlar için bir kablosuz şarj alanı ve pratik bir telefon tutucu da yer alıyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan büyük boy cam tavan sayesinde sürücü ve beraberindeki yolcular için aydınlık ve ferah bir kabin sunuluyor. Dışarıya doğru açılan cam tavan böylece arka koltuk baş mesafesini daraltmıyor.

 

Artık daha da teknolojik: yeni Peugeot i-Cockpit® 3D

Benzersiz bir sürüş deneyimi için tasarlanan Peugeot i-Cockpit® hala aynı temellere dayanırken kusursuz bir ergonomi sunuyor:

- Ele daha iyi oturan ve daha kontrollü bir sürüş sağlayan kompakt direksiyon simidi

- Parmaklarınızın ucunda büyük bir HD dokunmatik ekran

- Ve yenilikçi bir 3D yükseltilmiş gösterge

 

Müşterilerimizin en çok ilgi gösterdiği özelliklerden biri olan ve şu ana kadar dünya genelinde 5 milyon Peugeot otomobilinde kullanıma sunulan i-Cockpit tamamen yeni bir yorumla yeni SUV Peugeot 2008’de de kullanıma sunuluyor.

Bilgiler sürücünün görüş alanında gösteriliyor. Versiyona bağlı olarak Peugeot i-Cockpit® 3D gösterge paneli bilgileri hologram şeklinde gösteriyor. Göstergeler dinamik ve hareketli olup önem derecesine veya aciliyet seviyesine bağlı olarak göz hizasına geliyor. Böylece dikkat çekme süresi yarım saniye kadar artıyor. İlk olarak yeni Peugeot 208’de kullanıma sunulan yeni Peugeot i-Cockpit® 3D gerçek bir inovasyon olup bu sınıfta dünyada bir ilk olmasıyla da öne çıkıyor. Sürüşü her yönden; iyileştiren yenilikçi teknolojiyi,verimliliği, okunabilirliği ve güvenliği her zaman en üst seviyede tutuyor.

Dokunmatik ekran versiyona bağlı olarak 10 inç olabiliyor ve piyano tipi düğmeler dışında dokunmatik olarak da kontrol edilebiliyor.

Sadece fonksiyonellik ve kullanım kolaylığı sunmakla kalmayan kokpit konsol yüzeyinde kullanılan yumuşak malzemeler ve Alcantara® veya Nappa® deri gibi kaliteli malzemeler sayesinde yüksek kalite algısı ve elit bir ambiyans sunuyor. Kapı panelleri ve konsolda yer verilen “karbon” görünümlü yüzeyler sportifliği desteklerken EAT8 şanzımanın %100 elektrikli (shift and park by wire) vites kolu, kolay ve sezgisel bir kullanım sunuyor. Sürücüye manuel olarak vites değiştirme imkânı sunan direksiyon üzerindeki elcikler kullanım ergonomisini ve sürüş keyfini tamamlıyor.

 

Modern, bağlantılı ve teknolojik

Üst segmentlerden alınan ve bu segmentte eşi benzeri görülmemiş ve donanım ve sürüş destek sistemleri Peugeot markasının bilgi birikimi ve deneyimiyle tamamen yeni bir boyuta taşınıyor. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere son derece kapsamlı ve etkileyici bir teknoloji paketi söz konusu:

Sürüş destek sistemleri yarı otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım oluşturuyor. Bunlar:

- Şerit konumlandırma sistemi ile birlikte çalışan şeritten çıkma önleme sistemi aracın şerit içinde kalmasına yardımcı oluyor.

- EAT8 otomatik şanzımanla birlikte dur-kalk özelliğine sahip uyarlanabilir adaptif hız sabitleme sistemi,

- Bir park yerine girerken veya çıkarken otomatik olarak direksiyon simidini yönlendiren Park Yardımcısı, park halindeyken otomobiller arasında sadece 60 cm fark bulunurken,

- 5 km/s ile 140 km/s arasındaki sürüşlerde gece ve gündüz olmak üzere yaya ve bisikletlileri de algılayan en güncel otomatik acil durum fren sistemi,

- İstemsiz şerit ihlalinde (yol dışına çıkma dahil) aktif uyarı,

- Sürücü uyarı sistemi, gerektiğinde mola verme uyarısı,

- Uzun far asistanı kapatılması, daha fazla sürüşe odaklanma,

- Gelişmiş trafik işareti tanımlama (tek yön, dur) ile hız sınırı önerme,

- Kör nokta uyarı sistemi,

- Elektrikli el freni,

 

Gündelik hayatın önemli bir yardımcısı olarak akıllı telefonlar da yeni 2008’in bir parçası olacak. Akıllı telefonun içerikleri MirrorLink™ bağlantı protokolü, Apple CarPlay™ ve Android Auto™ dahil MirrorScreen desteği sayesinde orta konsoldaki araç ekranına entegre edilebiliyor.

Kablosuz şarj özelliği dışında versiyona bağlı olarak 4 adede kadar USB girişi (biri USB-C olmak üzere 2 adet önde ve 2 adet de arkada).

Rotalar, yol koşullarını gerçek zamanlı olarak aktaran ve rotaları otomatik olarak yeniden hesaplayan TomTom® Traffic internet bağlantılı 3D navigasyon ile optimize ediliyor. Sürücüler aynı zamanda riskli bölgeler ve çevresindeki ilgi alanları konusunda bilgilendiriliyor ve gelişmiş bir sesli komut sistemi ile destekleniyor.

Fransız ses sistemi uzmanı Focal® işbirliği ile geliştirilen yeni Peugeot SUV 2008’in yüksek performanslı hi-fi ses sistemi 3 yıllık bir geliştirme süresinin ürünü. Peugeot 3008, 5008 ve 508’de kullanılan bu özel sistem şimdi yeni Peugeot SUV 2008’de de kullanıma sunuluyor. Yüksek performanslı 10 hoparlörlü akustik sistemde Focal® markasının ev tipi sistemlerinde kullandığı patentli teknolojiler bulunuyor: 4 alüminyum ters kubbe tweeter, dört 165 mm polyglass woofer, 1 polyglass center hoparlör ve bir “Power-Flower™” üçlü bobinli subwoofer. Hoparlörler 515 watt gücünde 12 kanal amplifikatör tarafından besleniyor.

 

HEYECAN VERİCİ BİR SEÇİM

 

Yeni ve yüksek verimlilik seviyesine sahip CMP (Ortak Modüler Platform) üzerinde yükselen yeni Peugeot SUV 2008, birden fazla güç ve aktarma organını kullanıma sunuyor. Yeni Peugeot SUV 2008 kullanım ihtiyacınıza uygun %100 elektrik, benzin veya dizel olmak üzere farklı güç ve aktarma organı alternatifleriyle seçim özgürlüğü sunuyor.

Kişiye özel bir sürüş deneyimi için versiyona bağlı olarak; “Eko”, “Normal” ve “Spor” olmak üzere farklı sürüş modu bulunuyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan Çekiş Kontrol Sistemi, Eğim İniş Yardımcısı (HADC) ile birlikte dik eğimlerde daha güvenli ve kontrollü bir sürüş sunuyor.

Verimlilik tüm geliştirme aşamalarında en önemli öncelik olarak kabul ele alındı. Tüm motor seçeneklerinde optimize edilmiş hava girişleri, tekerlek bölgesinde yönlendirilmiş hava akımları ve hatta hava akımlarını optimize etmek üzere özel gövde altı kaplamalarına yer veriliyor.

%100 elektrikli, benzinli ve dizel olmak üzere tüm motor seçeneklerinde; Active, Allure, GT Line ve GT olmak üzere dört donanım seviyesi bulunuyor.

Ürün gamının tepe noktasını oluşturan GT Line ve GT versiyonları kendine özgü tasarım özellikleriyle öne çıkıyor:

- 3 pençe imzasıyla full LED farlar,

- Elmas tasarımlı 18 inç alüminyum alaşım jantlar ve özel süslemeler,

- Özenle şekillendirilmiş iç mekân: siyah döşemeler, Adamit renkli dikişler, ortam aydınlatması, dinamik koltuklar, alüminyum pedallar.

 

Yeni Peugeot SUV 2008 modelimizin dinamik görünümü ve vermiş olduğu his beni çok etkiledi. Son derece heyecan verici! Benzersiz bir deneyim ve kesinlikle bir Peugeot sürüş deneyimi. Sürüş keyfi gelecekte çok önemli bir yere sahip vegeleceğe yönelik vizyonumuz bunu yansıtıyor. Benzin, dizel veya %100 elektrikli, ihtiyaçlarınıza uygun “mutluluğu” seçmek size kalmış ! Yeni Peugeot SUV 2008, bünyesinde barındırmış olduğu teknolojiler ve çözümlerle günlük yaşantınızı kolaylaştırıyor. Mutlaka deneyin ve hepsinden önemlisi tadını çıkartın.

Jean-Philippe IMPARATO, PEUGEOT MARKA CEO’SU

Heyecan verici, tamamen elektrikli sürüş keyfi

Elektriğin beraberinde getirdiği büyüleyici etki sayesinde ilk elektrikli Peugeot SUV modeli tamamen yeni bir dünyanın kapılarını aralama imkânı tanıyor. Sürücü, %100 elektrikli sürüş ile sessiz ve titreşimden uzak tamamen yeni bir sürüş deneyimi yaşıyor. Söz konusu sürüş keyfi “Yeşil Bölge” uygulaması nedeniyle kısıtlı erişim imkânı olan şehir merkezilerinde özgürce dolaşma keyfi ile destekleniyor.

100 kW (136 HP) güç ve 260 Nm tork üreten motor günlük yaşamın tüm gereksinimlerini rahatlıkla karşılıyor. 50kWh kapasiteli batarya yeni WLTP standardına göre 310 km elektrikli menzil sunuyor. Bataryanın şarj kapasitesinin %70’i 8 yıl veya 160.000 km garantilidir.

Enerji akışı ile ilgili veriler merkezi ekran dışında Peugeot i-Cockpit® 3D üzerinden de sürücüye aktarılıyor ve güç aktarımının nasıl gerçekleştiğini anlamayı kolaylaştırıyor.

Doğrudan vites kolundan erişilebilen ve fren anında enerji kazanımı sağlayan iki farklı enerji geri kazanım modu bulunuyor:

- Drive (“D”), geri kazanım standart olup benzinli ve dizel araçlara benzer bir sürüş stili bulunuyor.

- Brake ("B"), geri kazanım doğrudan gaz pedalından yavaşlama imkânı sağlıyor.

 

Bataryalar, elektrikli motor yönünde yapılan tercihin yeni Peugeot SUV 2008’in performansını etkilemeyecek şekilde araç zeminine entegre edilmiş durumda. Bu aynı zamanda içten yanmalı motorlara sahip versiyonlarla aynı kabin genişliğini ve bagaj hacmini sağlıyor.

 

Markaya özgü sürüş dinamikleri için özel bir çaba harcayan Peugeot, yeni Peugeot SUV 2008 elektrikli versiyonun benzinli ve dizel versiyonlarla aynı sürüş dinamiklerine sahip olmasını sağladı. Güç aktarımının yapıldığı akslar uyarlanırken, ağırlık dağılımı optimize edildi.

 

Şarj süresi var olan güç miktarına göre değişkenlik gösteriyor:

- Entegre şarj kablosu ile Legrand® Green Up™ üzerinden tam şarj için 16 saat

- WallBox ile (üç faz 11 kW veya tek faz 7,4 kW) tam bir şarj için 5 saat 15 dakika ile 8 saat arasında

100 kW halka açık terminaller ile bataryanın yüzde 80'ini şarj etmek için 30 dakika yetiyor.

- Bataryanın termik düzenlenmesi bu tip terminallerin kullanımını mümkün kılıyor.

 

Programlanabilir şarj navigasyon ekranı üzerinden veya MyPeugeot® uygulaması ile akıllı telefon üzerinden ayarlanabiliyor.

 

En üst seviyede termal konfor için özel donanım geliştirildi :

- Yolcu kabinini ısıtmak üzere, motorlara ait akü tarafından beslenen 5 kW kapasiteli bir ısıtma rezistansı,

- İçten yanmalı versiyonlara eşdeğer bir konfor seviyesi sağlamak için bir ısı pompası ve otomatik regülatör kabin içi sıcaklığı ayarlıyor. Sistem optimize edilmiş enerji tüketimi sağlıyor,

- Isıtmalı rahat koltuklar (versiyona bağlı olarak),

- Termal ön programlama özelliği ile MyPeugeot® akıllı telefon uygulaması veya dokunmatik ekran üzerinden aracı hareket öncesinde ısıtmak için programlama.

 

Yeni SUV 2008’in elektrikli versiyonu tasarım olarak özgün bir siluete sahip olmasa da elektrikli araç kimliğini vurgulayan çok özel detaylara sahip:

- Görüş açısına bağlı olarak yeşil ile mavi arasında değişen yansımaları olan göz alıcı bir Aslan,

- Ön çamurlukta ve arka bagaj kapağında özel bir “e” logo,

- Şık ve gövde renginde boncuklu bir ön ızgara,

- 2008 GT elektrikli versiyonunda özel Alcantara© “çakıl gri” koltuk döşemeleri,

- Kabin içi deneyimi, hem 3D alıcıda ve hem de dokunmatik ekranda elektrikli versiyona özel bir ekranla tamamlanıyor.

 

Kapsamlı bir hizmet paketi için sadece elektrikli versiyonun yeterli olmadığının bilincinde olan Peugeot, kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştıran hizmetlerden oluşan son derece pratik bir eko sistem sunuyor.

 

Tanıtım itibariyle üç farklı hizmet sunuluyor olacak :

➢ Easy-Charge, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uyarlanmış farklı şarj çözümlerine erişimi kolaylaştırıyor. Mümkün olan en iyi şarj çözümünü tesis etmek üzere evde veya ofiste elektrik altyapısını değerlendirmek için bir tanı çözümü ve buna bağlı olarak geniş bir ekipman yelpazesi (güçlendirilmiş priz, Wallbox, Smart Wallbox) sunuluyor. Son kurulum marka tarafından sağlanıyor.Bunun yanında, Free2Move Services aracılığıyla halka açık bir şarj çözümü de sunulacak. Bu şarj çözümü, Avrupa genelinde 85.000’den fazla terminalden oluşan bir ağa erişimi sağlıyor. Terminallerin ön seçimi; mesafeye, şarjın hızına ve fiyatına bağlı olarak gerçekleşirken internet bağlantılı navigasyon seçilen terminale gidilmesini sağlıyor.
➢ Easy-Move, müşterilerimizin hareketliliğini sağlayacaktır. Free2Move Services aracılığıyla uzun yolculukları planlamak ve düzenlemek için sunulan seyahat planlama özelliği, yol üzerindeki terminallerinin otonomluk seviyesini ve yerini göz önünde bulundurarak yolculuğu planlıyor. Net ve dingin bir sürüş için, rota doğrudan aracın dokunmatik ekranında görüntüleniyor. Genişletilmiş araç kiralama çözümü kapsamında ihtiyaçlarınıza bağlı olarak içten yanmalı motora sahip bir araç kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca MyPeugeot uygulamasında bulunan özellik ile, yeni Peugeot SUV 2008 elektrikli versiyonunda eko sürüşü hakkındaipuçları sunuluyor,
➢ Serenity hizmeti ile müşterilerimize Yeni Peugeot SUV 2008 elektrikli versiyonunda seyahatleri boyunca destekveriyoruz. Peugeot markasının web sitesinde bulunan yeni simülatörler ve dijital rotalar, elektrik versiyon keşfikonusunda yardımcı oluyor, servis sözleşmeleri ve kişiye özel yol yardım gibi ilaveler bu hizmetin finansmanınadahil edilebilir. Ayrıca araç aküsünün kapasitesini garanti eden bir sertifika ikinci el deki satışını kolaylaştırıyor.
 

 

Verimli ve sorumlu : içten yanmalı motorlar en güncel Euro 6 standardını karşılıyor

Stop&start ve partikül filtresi de dahil olmak üzere Peugeot markasının en ileri teknolojileri ile donatılan içten yanmalı motorların tamamı en güncel Euro 6 standartlarını karışılıyor.

Daha rahat ve konforlu bir sürüş için bazı motor seçenekleri yeni 8 vitesli tam otomatik şanzıman (EAT8) ile kombine edilebiliyor.

 

Benzinli motorlar Euro 6d standardına uygun yeni 3 silindirli 1,2 litre hacimli motor ailesinden oluşuyor :

- PureTech 100 S&S BVM6,
- PureTech 130 S&S BVM6 veya EAT8,
- PureTech 155 S&S EAT8 (sadece GT versiyonunda).
Dizel motorlar yeni 4 silindirli 1,5 litre hacimli (ilk etapta Euro 6d-temp standardını karşılıyor) motor ailesinden oluşuyor :

- BlueHDi 100 S&S BVM6,
- BlueHDi 130 S&S EAT8.
Bazı motorlar, yakıt kalitesi ve egzoz gazı arındırma düzenlemeleri doğrultusunda bazı pazarlar için özel olarak uyarlanıyor.

 

Dünyanın SUV’si olmaya aday yeni Peugeot SUV 2008, 2019 yılının sonundan itibaren satışa sunulacak. Üretimi ise Avrupa pazarı için Vigo tesisinde ve Çin pazarı için Wuhan tesisinde gerçekleşecek.