İngiltere’nin Sunderland şehrinde üretilecek Yeni Nissan Qashqai, dış tasarımdaki cesur değişikliklerden bilgi-eğlence sistemindeki kapsamlı güncellemelere kadar tüketicilerin Qashqai'de sevdiği şeylerin özünü korumak, için ve daha da sezgisel ve kullanışlı teknolojiler ile donatıldı.
Yenilenen Qashqai’nin üretimine başlanması ile birlikte 11 Haziran tarihinden itibaren Türkiye’deki tüm showroomlarda ön sipariş ve ön satış da başlayacak. Yenilenen Qashqai’nin Türkiye Lansmanı ise Haziran ayı sonunda yapılacak.
 
Yeni Qashqai çarpıcı dış görünümü ile şimdi daha dinamik
Yeni Qashqai, yenilenen tasarımı çarpıcı tasarımı sayesinde şimdi daha keskin ve modern bir dinamizm yayıyor.
Qashqai'nin ön ızgarası daha çarpıcı bir ilk izlenim yaratmak için kapsamlı bir şekilde güncellendi. Tamponun yan tarafları ise gövde renginde ve yüksek parlaklıkta siyah bir şerit ile plakanın altından tamponun alt köşelerine kadar uzatıldı.
Yeni farlar daha da keskin bir görünüme kavuşturularak daha geniş ışık dağılımı sağlayan far modülüne sahip oldu.
Qashqai e-POWER giriş sınıfında artık yeni 18 inç elmas kesim alaşım jant standart olarak sunuluyor. Daha yüksek sınıflar için yeni 19 inç alaşım ve yeni 20 inç elmas kesim alaşım jant tasarımı bulunuyor.
Bu çarpıcı jant yelpazesi, segmentteki en geniş jant yelpazelerinden birini sunarak Qashqai'nin göz alıcı tasarım yenilemesine ekstra bir boyut katıyor. 
Qashqai'nin renk yelpazine üç yeni renk eklendi. Belirli ışık koşullarında parıltı veren daha temiz, saf bir renk tonuna sahip İnci Beyazı, önceki siyah seçeneğin yerini alan ve daha zengin bir siyah renk tonu sunan, Qashqai'nin görsel geometrisinin tanımını keskinleştirme etkisine sahip Siyah İnci ile göz alıcı bir renk tonu sunan, hakim ışık koşullarına bağlı olarak koyu mavi ile metalik deniz mavisi arasında değişen Okyanus Yeşili.
 
Yeni N-Design donanımı
Qashqai serisine yeni eklenen bir donanım da N-Design sınıfı. Kendi versiyonlarının özellikle cesur olmasını isteyen Qashqai müşterilerine hitap etmek üzere tasarlanan bu donanım, benzersiz estetik dokunuşlar içeriyor.
 
 
Japon savaş kostümlerinden esinlenen yüksek kaliteli iç ambiyans
Yenilenen dış tasarımla görenlerini hayranlığını kazanan Qashqai, revize edilmiş iç mekanı ile dokunsal kalite, göz alıcı detaylar ve görselliğin boyutlarını yukarı taşıyor. İç mekanda işçiliği kaslılıkla birleştiren geleneksel japon savaş kostümlerinden esinlenilmiş.
Üst sınıflar için gösterge panelinde, kapı içlerinde, kapı kol dayamalarında, orta saklama konsolu kapağında ve hatta dizliklerde yeni Alcantara® uygulaması mecvut ve bunların hepsi araç içi ambiyansı yükseltmek için bir araya geliyor.
Yeni desenli malzemeler orta konsol ve üst gösterge paneli ile torpido gözü arasındaki dekorasyon parçasını süsleyerek Japon işçiliğinin temelini oluşturan detaylara gösterilen özenin altını çiziyor
 
Güven veren teknoloji
Otomotiv dünyasındaki dijital ve işleme teknolojisi alanlarındaki ilerleme ile paralel olarak güncellenen Qashqai, günlük sürüş deneyimini daha da sezgisel ve güven verici hale getiren bir dizi teknolojik yenilik ile donatıldı.
Qashqai'de en sık kullanılan özelliklerden biri olan yeni nesil çevre sürüş monitörü-Around View Monitor [AVM], önemli ölçüde geliştirildi. Geçmişi 2007 yılına kadar uzanan ve özel bir Nissan teknolojisi olan AVM, geri vites seçildiğinde, dört harici kameranın görüntüsü birleştirilerek aracın kuş bakışı görüntüsü elde ediyor ve park manevralarının maksimum güvenle yapılmasını sağlıyor. Yeni güncellenen AVM teknolojisi, tüm ışık koşullarında süper net görüş sağlamak için dört kamera kullanıyor.
Direksiyon simidinin arkasındaki TFT sürücü bilgi ekranında görüntülenen görseller ve e-POWER enerj monitöründe bazı tasarım iyileştirmeleri yapıldı.
 
Güncellenmiş gelişmiş sürücü destek sistemleri
Yenilenen Nissan Qashqai, Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR2)’nin zorunlu kıldığı standart olan gelişmiş güvenlik teknolojilerini ve tüm bu teknolojik gereksinimlere ek olarak, Akıllı Hız Sabitleme sistemi, Akıllı Kör Nokta önleme sistemlerini de sunuyor.
Böylece yenilenen Qashqai müşterilerine daha güvenli, daha sürdürülebilir bir sürüş deneyimi sunuyor.
 
e-POWER: benzersiz ve yenilikçi güç aktarma organı
Nissan’ın benzersiz teknolojisi e-POWER, 2022'deki lansmanından bu yana kullanıcılar arasında çok popüler olduğunu kanıtlayan benzersiz elektrikli güç aktarma organı olarak sunuluyor.
Crossover segmentini icat eden öncü ruha uygun olarak, Qshqai’de kullanılan bu teknolojide benzinli motor, tekerlekleri tahrik etmek için kullanılan elektriği üretiyor.
Bu sadeliğin sonucu, sürüş keyfinden ödün vermeden, tepki verme ve rafineliği verimlilikle birleştiren e-POWER sayesinde, Eylül 2022'den bu yana Avrupa'da 140.000'den fazla ve Türkiye'de ise 10.000'den fazla e-POWER donanımlı araç satıldı.