Yeni Sonate ile birlikte orta boy sedan segmentini hareketlendiren kuzeni Hyundai gibi Kia da Optima ile aynı etkiyi yaratmak istiyor. Güney Kore'de satışa çıkacak "K5" versiyonunun fotoğraflarını paylaşan üretici, Avrupa ve Kuzey Amerika'da satışa sunacağı Optima'yı da yakın zamanda alıcıların beğenisine sunacak. 

LED gündüz farları ve yeni far takımları ile dikkat çeken Optima, arka kısımda artık bir norm haline gelmiş uzun LED tasarımı kullanıyor. Açılı tavan hattı Optima'nın liftback gibi görünmesini sağlasa da araç hala bir sedan. Buna ek olarak Kia'nın basın açıklamasında yeni geliştirilen çerçevesiz camlardan da bahsedilmiş. Uzun süre test edildiği söylenen bu tasarım krom elemanlar ile süslenerek eski nesil modele de selam veriyor.
Standart K5 modelleri Güney Kore'de 16 inçlik alaşım jantlar ile geliyor. Fakat alıcılar 19 inçe kadar uzanan jant seçeneklerine sahip olabilecek. Aracın jantları farklı renklerde ve tasarımlarda alınabilecek.
Kia, aracın kabinini gizlemeye devam ediyor. Öte yandan yayınlanan teaser görüntülerde aracın Sonata'ya benzeyen kabini dikkatimizi çekmişti. K5, Aralık ayında satışa sunulacak olsa da Avrupa ve Kuzey Amerika'nın bir süre daha beklemesi gerekecek.