Selefinden daha agresif ve zarif bir tasarıma sahip olan yeni Focus ST, dış görünümüyle ST-Line versiyonundan rol çalıyor. Bal peteği formundaki ızgarasıyla öne çıkan model, gri parçalarla donatılan agresif bir ön tampona sahip. Bu gri detaylar kapı kolları, arka tampon ve jantlar gibi yerlerde de kendini oldukça belli ediyor. Çift egzoz ucu ve parlak siyah renkteki geniş spoyler ise tasarım detaylarını tamamlıyor. Ford Focus ST’nin iç mekanında ise modele has sportif dokunuşlar göze çarpıyor. ST logolu Recaro spor koltukların yanı sıra pek çok noktada karbon fiber görünümlü trimler ve beyaz dikişler dikkat çekiyor. Aracın kaputunun altında ise Mustang modelinde de kullanılan 2.3 litrelik EcoBoost motorun yer alacağı belirtiliyor. 317 beygir güç ve 432 Nm tork üreten motorun Focus ST’de de aynı değerlere sahip olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Ford, en yakın küresel etkinlik olan Cenevre Otomobil Fuarı’na katılmayacağını daha önce açıklamıştı. Dolayısıyla sportif modelin Mart ayındaki etkinlikten önce tanıtılmasını bekleyebiliriz.

Selefinden daha agresif ve zarif bir tasarıma sahip olan yeni Focus ST, dış görünümüyle ST-Line versiyonundan rol çalıyor. Bal peteği formundaki ızgarasıyla öne çıkan model, gri parçalarla donatılan agresif bir ön tampona sahip. Bu gri detaylar kapı kolları, arka tampon ve jantlar gibi yerlerde de kendini oldukça belli ediyor. Çift egzoz ucu ve parlak siyah renkteki geniş spoyler ise tasarım detaylarını tamamlıyor.

 

Ford Focus ST’nin iç mekanında ise modele has sportif dokunuşlar göze çarpıyor. ST logolu Recaro spor koltukların yanı sıra pek çok noktada karbon fiber görünümlü trimler ve beyaz dikişler dikkat çekiyor. Aracın kaputunun altında ise Mustang modelinde de kullanılan 2.3 litrelik EcoBoost motorun yer alacağı belirtiliyor. 317 beygir güç ve 432 Nm tork üreten motorun Focus ST’de de aynı değerlere sahip olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Ford, en yakın küresel etkinlik olan Cenevre Otomobil Fuarı’na katılmayacağını daha önce açıklamıştı. Dolayısıyla sportif modelin Mart ayındaki etkinlikten önce tanıtılmasını bekleyebiliriz.