Bu sabah ortaya çıkan haber ile Defender 90 adlı kısa aks mesafeli ve 3 kapılı versiyonun ABD'de siparişlerinin alınmaya başlandığını öğrendik. Yani Defender 90, kısa süre içerisinde Avrupa'da da satılmaya başlanacaktır. Diğer yandan o haberle birlikte Land Rover, Defender piyasaya yeni çıkmış olsa da aracın 2021 yılında bazı yeni özellikler kazanacağını belirtmişti. Land Rover'ın açıklamalarına göre yeni Defender, Avrupa'da plug-in hibrit bir motor seçeneğine kavuşuyor. Bu motor seçenekli versiyon P400e olarak adlandırılıyor ve motor sistemi 2.0 litrelik turbo benzinli 4 silindirli bir motor ve bir elektrik motorundan oluşuyor. Bu motorlar sırasıyla 305 beygir ve 143 beygir güç üretiyorlar. Kombine güç değerinin ise 410 beygir olduğu belirtiliyor.

Land Rover Defender P400e adlı bu plug-in hibrit versiyonun 45 km boyunca tamamen elektrik gücüyle yol alabildiği ve 0-100 km/s hızlanmasını 5.6 saniye gibi çok iyi bir sürede tamamlayabildiği de açıklanan bilgiler arasında.

Aracın belirtilen ortalama yakıt tüketim değeri ise 3.3 litre / 100 km şeklinde. Tabii gerçek dünya koşullarında bu değerin yakalanmasının ne kadar mümkün olacağı tartışılabilir. Çevrecilik odaklı bu aracın CO2 salınım değerinin 74 g/km olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Land Rover, Defender P400e plug-in hibrit'in 50 kW'lık hızlı şarj yöntemiyle 30 dakikada %80 şarj oranına ulaştırılabileceğini de belirtiyor.

P400e adlı plug-in hibrit versiyona ek olarak Defender, yine Avrupa için sıralı 6 silindirli dizel motor seçeneğine de kavuşuyor. 3.0 litrelik bu sıralı 6 silindirli motoru firmanın diğer bazı modellerinden de biliyoruz. Bu motorun değerleri 305 beygir güç ile 650 Nm tork şeklinde. Sıralı 6 silindirli dizel Defender'ın 0-100 km/s hızlanmasını 6.7 saniyede tamamladığı da belirtiliyor. Tabii bu değer, 3 kapılı Defender 90 için verilmiş. Bu motor seçeneğinde hafif hibrit sisteminin bulunduğu da açıklanan bilgiler arasında.

Defender'ın baz paketi ile en üst paketi arasına X-Dynamic adlı bir paketin ABD için duyurulduğunu önceki haberimizde belirtmiştik. Land Rover, siyah jantlar vb. etkileyici görünüm detayları getiren bu orta paketin Avrupa için de sunulacağını da belirtiyor.