Ayda 2000 adet dolayında satılan XC40 İngiltere’deki en başarılı yeni model oldu. Bu etkileyici rakamlar özellikle önemli çünkü XC40 Volvo’nun ilk kompakt SUV modeli. Yeni model şimdiden Audi, BMW, Mercedes-Benz ve Range Rover gibi markalardan müşterileri çekmeye başladı.

Piyasaya çıkışından bu yana XC40 ayrıca Avrupa Yılın Otomobili ve What Car? Yılın Otomobili ödüllerini aldı. XC40 kıvrak performansı, kalitesi, stili ve üst düzey güvenliğiyle otomobil kullanıcılarını cezbediyor.

İngiltere’de ilk etapta piyasaya çıkartılan sınırlı sayıdaki (1000 adet) First Edition XC40 otomobilin tamamı daha bayilere gelmeden satıldı.

XC40 çekici bir tasarımı modern bağlanabilirlik teknolojileri, geniş depolama ve taşıma kapasitesi ve Volvo’nun sektörde lider güvenlik teknolojileriyle birleştiriyor. Model bir dizi benzinli ve diel motor, önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemleri, manuel ya da otomatik şanzıman seçenekleriyle her alıcının beklentilerine cevap veriyor.

Satış performansını yorumlayan Volvo İngiltere Operasyon Direktörü David Baddeley “XC40 kazandığı ödüllerle zaten başarısını kanıtlamıştı. Bu başarı ilk satış rakamlarına da net bir şekilde yansıdı. İlk otomobiller yollarda görünmeye başlarken, modele olan ilginin de sürekli arttığına tanık oluyoruz.” dedi.