Volkswagen, güncellenmiş Golf GTI TCR'ı müşterilerine sunmaya hazır gibi görünüyor. 2017 yılı için yeni bir aerodinamik pakete sahip olan otomobilin ön bölümünde bulunan hava girişleri daha da öne çıkan bir yapıya kavuşurken çamurlukar hem genişlemiş hem de altlarında sunulan alan büyümüş. Arka bölümdeyse hafifçe makyajlanan difüzör hava akımını iyileştirmiş.

Kaput altında görev yapan 2 litre hacimli turbo beslemeli motorda çok büyük bir değişiklik olmasa da maksimum güç 20 beygir artışla birlikte 350 beygire çıkmış. Aracın 6 ileri vitesli sıralı şanzımanıysa artık direksiyon simidinin arkasına eklenen kulakçıklarla kumanda edilebiliyor.

Volkswagen şu anda aracın detaylı teknik verilerini tam olarak paylaşmıyor olsa da önceki GTI TCR'ın 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 5.2 saniyede ulaşabildiğini biliyoruz. Yapılan güncellemeler sonrasında bu değer büyük ihtimalle az da olsa düşecektir.

Geçen yıl Golf GTI TCR, dünya çapında koştuğu yarışlar sonucunda 17 yarış galibiyeti ve iki şampiyona liderliğine ulaşmıştı. Volkswagen, yeni araç için siparişlerin alınmaya başladığını belirterek araca sahip olacak ilk müşterinin Liqui Moly Team Engstler olduğunu açıkladı. Takım araçlarını Alman ADAC TCR, TCR Asya ve TCR Orta Doğu'da yarıştıracak. Ayrıca Leopard Racing takımı geçtiğimiz yılın uluslararası TCR Serisi şampiyonu olarak start alacak.

Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets: "Golf GTI TCR'ın ilk tam sezonu, ilk denemelerinde uluslararası ve Asya TCR şampiyonalarını kazanan müşterilerimiz Leopard Racing ve Liqui Moly Team Engstlertam için bir başarı öyküsü oldu. Yalnız motorsporlarında bu tür başarıların üzerine yatamazsınız. Bu nedenle biz de müşterilerimize rekabetçi bir araç sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Volkswagen Motorsport otomobil için, vergiler hariç 90.000 Euro luk bir fiyat etiketi açıkladı ve bu yıl yaklaşık 50 aracın teslimatının yapılacağı tahmin ediliyor.