Yakın zamana kadar performans SUV’ları premium otomobil üreticilerine özeldi. Şimdi ise orta sınıfı  hedefleyen markalar da bu pazarda pay sahibi olmak istiyor. Bu yüzden Volkswagen T-Roc R gibi modellere alışmamız gerek.. Volkswagen T-Roc R, ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendi.

T-Roc R’ın performansı kardeşi Golf R ile yakın seviyelerde. Modelin kaputunun altında yer alan 2.0 litrelik tutbo benzinli TSI motor, 296 HP güç ve 400 Nm tork üretiyor. Bu gücünü 7 ileri vitesli çift kavramalı DSG  otomatik şanzıman vasıtasıyla dört tekerleğe aktaran model, 4.9 saniyelik bir 0-100 hızlanması sunuyor. Modelin maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılı tutuluyor. Doğal olarak Volkswagen, yüksek verimli bir performans motorunu standart bir T-Roc şasisine aktarmaktan fazlasını yapmış. SUV modelde güçlü motor ve dört tekerlekten çekiş sisteminin yanı sıra, daha alçak bir süspansiyona ve ilerici bir direksiyon sistemine yer yeriliyor. T-Roc R’ın bu performansını dizginlemek için ise 18 inçlik sportif jantların için R Performance fren sistemi yerleştirildi.

Volkswagen T-Roc R, tasarım dokunuşları ile performansına dair pek çok ipucu sunuyor.  Büyük hava girişli piyano siyahı ön tampon, arka bölümde dört adet egzoz çıkışı, 18 inç alaşım jantlar, gümüş rekli ayna kapakları, tavan spoyleri gibi parçalar modelin agresif görüntüsünü oluşturuyor.  

İç mekanda ise R logoları, alt bölüm süzleştirilmiş spor direksiyon, siyah tavan döşemeleri, paslanmaz çelik pedallar ve özel yapım karbon desenli koltuklar sportifliği vurguluyor.

Volkswagen T-Roc R, marka tarafında “üretime yakın  konsept otomobil” olarak tanımlanıyor ancak bu yılın sonunda resmi olarak pazara sunulacak versiyonla neredeyse aynı görüneceği ortada.