1994 yılında Ayrton Senna'dan bu yana bir grand prix sırasında aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybeden ilk F1 pilotu oldu.
Marussia pilotu, gridde geçirdiği iki sezon boyunca sporun en popüler isimlerinden biriydi ve Suzuka'da geçirdiği kaza büyük bir üzüntü ve şok yarattı. Ferrari akademi pilotu olan Bianchi, Charles Leclerc’in de vaftiz babasıydı.

Bianchi, 2009 ve 2014 yılları boyunca Ferrari F1 takımıyla düzenli olarak testler yaptı. 2014 yılında Kimi Raikkonen'in Britanya Grand Prix'sinde geçirdiği büyük kaza nedeniyle yarış dışı kalmasının ardından sezon ortasında Silverstone'da bir test gerçekleştirdi.

Bianchi, o sezon düşük performans gösteren Raikkonen'in yerine geçebilecek potansiyel bir isim olarak lanse edildi ve Fransız sürücü Marussia ile göz kamaştırıcı sürüşler gerçekleştirdi.

Bianchi, 2009 ve 2014 yılları boyunca Ferrari F1 takımıyla düzenli olarak testler yaptı. 2014 yılında Kimi Raikkonen'in Britanya Grand Prix'sinde geçirdiği büyük kaza nedeniyle yarış dışı kalmasının ardından sezon ortasında Silverstone'da bir test gerçekleştirdi. Bianchi, o sezon düşük performans gösteren Raikkonen'in yerine geçebilecek potansiyel bir isim olarak lanse edildi ve Fransız sürücü Marussia ile göz kamaştırıcı sürüşler gerçekleştirdi.
O sezon Monaco'da Bianchi, "kendi evinde" yarışı sekizinci sırada bitirerek tarihe adını yazdırdı. Aldığı ceza onu dokuzunculuğa düşürse de, bu iki puan Marussia'ya Markalar Şampiyonasında Caterham'a karşı üstünlük sağlamaya yetti ve bağımsız takımın çeşitli isimler altında sporda geçirdiği altı yıl boyunca alacağı tek puan oldu.
F1 resmi hesabı da Twitter üzerinden desteklerini paylaştı: "Tüm F1 ailesiyle birlikte Jules Bianchi'yi bugün ve her gün anıyoruz."
Ferrari ise şunları ekledi: "Asla unutulmayacak. Jules, seni çok özlüyoruz" derken, McLaren de kalplerinin hep Bianchi ile birlikte olduğunu belirtti.
Vefatı F1’de birtakım güvenlik güncellemelerine sebep olmuştu. Günümüzdeki “halo” Bianchi’nin ölümü sonrasında alınan önlemlerden biriydi ve şüphesiz birçok pilotun hayatını kurtardı. İtalya 2021 GP’sinde Lewis Hamilton’ı, 2020 Bahrain GP’sinde Roman Grosjean’ı, 2018 Belçika GP’sinde Charles Leclerci, 2022 Britanya GP’sinde Zhou Guanyu’yu ve çok daha fazlasını…
Işıklar içinde uyu Jules.