Aracımızı servise götürüp önemli kontrol ve bakımları yaptırmamız gerekiyor. Bu noktada uzun yola çıkmadan önce yapılması gereken başlıca bakım hususlarını sıraladık. İşte aracınızda uzun yol öncesi kontrol veya bakım gerektirebilecek önemli noktalar..

 
-Araç lastikleri kontrol edilmelidir. 5 yıldan daha eski lastikler mutlaka değiştirilmelidir. Lastiklerimizin diş ve kanal derinliği 3 mm den fazla olmalıdır. ------Lastiklerimizde baloncuk oluşmuş ise kesinlikle yenisi ile değiştirilmeli ve yedek lastik kontrol edilmelidir.
-Aracın rot-balans ayarlarını yaptırmalısınız. Ön takımda varsa boşluklar, aks ve salıncak gibi yapılar kontrol edilmelidir.
-Amortisör ve süspansiyon sistemlerine bakılmalıdır. Patlak amortisörler araçta vuruntu, savrulma ve kaymalara neden olabileceği için değiştirilmelidir.
-Aracın fren sistemleri kontrol edilmeli ve hidrolik sıvısı eksikse tamamlanmalıdır. -İhtiyaç duyuluyorsa balata ve diskler değiştirilmeli ya da tornayla taşlanıp düzeltilmelidir.
-LPG sistemi varsa gerekli kontroller yapılmalıdır.
-Araçtaki soğutma sıvıları ölçülmeli ve eksikse tamamlanmalıdır. Cam suyunun da doldurulması gerekir.
-Silecekler ve silecek süpürgeleri eskimişse değiştirilmelidir.
-Akü kontrol edilmeli ve aracın dinamosunun aküyü şarj edip etmediğine dikkat edilmelidir.
-Aracın ateşleme sistemi incelenerek buji ve buji kabloları eskimişse değiştirilmelidir. Böylece yakıtta ve çekişte verim elde edebilirsiniz.
-Ayna ve camlarda kırık ve patlak varsa gerekli değişiklikler yapılmalıdır.
-Motor ve şanzıman yağları eksikse tamamlanma, değişim zamanı gelmiş ya da yaklaşmışsa değiştirilmelidir
-İhtiyaç varsa yağ ve hava filtrelerine değiştirilmeli, hava filtresi basınçlı havayla temizlenmelidir.