8 gün boyunca 17 ayrı grup olarak piste çıkan toplam sporcular, Alfa Romeo 4C Gr4 ile Belçika SPA pistinde en hızlı 14 arasına girebilmek için ter döktüler.

En genci 7 yaşındaki Rüzgar Evci, en olgunu 69 yaşındaki Haldun Ülgen‘in de aralarında yer aldığı 242  sporcunun katıldığı elemeler sonunda belirlenen 14 sporcu, yine PlayStation 4 platformu ve FIA’nın da sertifikalı yarış oyunu olan Gran Turismo Sport‘un kullanılacağı TOSFED Dijital Pist Şampiyonası‘nda yarıimaya hak kazanadılar.

Katılımcılar ikişer yarıştan oluşacak olan 10 ayak sonunda, yarış derecelerine göre aldıkları puanlarla sıralanacaklar ve sezon sonunda en yüksek puanı elde eden sürücü 2020 TOSFED Dijital Pist Şampiyonu unvanı ve 10.000 TL kazanırken, ikinci 6.000 TL ve üçüncü de 4.000 TL para ödülünün sahibi olacak.

PS4, PC ve Xbox platformları üzerinden oynanabilen WRC8 oyununun kullanılacağı TOSFED Dijital Ralli Şampiyonası ise Haziran ayı içerisinde başlayacak ve her iki şampiyona yarışlarının sonunda, kazanan sürücülere para ödüllerinin yanı sıra ilgili branşın ‘Türkiye Dijital Şampiyonu’ unvanı verilecek.