Toyota'nın sekiz hibrid modelinden en küçük olanı Prius c, şimdi tüm paketlerinde Toyota Güvenlik Sense C (TSS-C) sürücüsü asistanı teknolojileri ile standart olarak geliyor. 2016 için iki Prius c sınıfında tek seçenek olan TSS-C sistemi, Ön Çarpışma Sistemi, Şerit Gidiş Yardımcısı ve Otomatik Güçlü Farları içermektedir.

Akıllı tasarım sayesinde, Prius c eldeki alanı büyük ölçüde kullanıyor. 89cm lik arka bacak mesafesiyle sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Temel çizgi, Prius c'nin yolda kapladığı küçük alana rağmen çok fazla kabin alanı sağlıyor.

Toyota, hibrit teknolojisinin boyutunu ve ağırlığını Prius c platformu için optimize etti, ancak bu bir şey eksilttikleri anlamına gelmiyor. Sistem benzinli bir motor, Sürekli Değişken Transaks, nikel-metal hibrit pil, bir güç kontrol ünitesi (inverter), DC-DC dönüştürücü ve kademeli bir dönüştürücü içinde bir elektrik motoru barındırıyor. Bir hibrid kontrol bilgisayarı, sürüş taleplerine ve seçilen sürüş moduna bağlı olarak benzinli motorun ve elektrik enerjisinin kesintisiz uygulamasını yönetiyor.

Toyota Prius c'nin SULEV (Katman 2 Bin 3) değerli 1.5 litrelik sıralı dört silindirli benzinli motor verimliliğin artmasına yardımcı olmak için Atkinson döngüsünü kullanıyor. Tek başına 73 beygir gücü ve 111Nm ve 99 hp'lik toplam hibrid sistem çıkışına katkıda bulunur. Hibrid sistem aynı zamanda, EPA'nın 48 şehir / 43 karayolu / 46 birleştirilmiş MPG tahmini ile mükemmel yakıt verimliliği sağlıyor.