Faraday Future'ın FF 91’i CES 2017 kapsamında tanıtması ve aracın üretime hazır hale gelip satışa sunulduğunda 600km’nin üzerinde menzil sunarak alanındaki en iyi değerlere sahip olacağını duyurmasının ardından Tesla cephesi ise sessiz sedasız bu konuda bir adım attı.

Daha önce P100D batarya paketinin sadece performans odaklı olacağını ve Model S ya da Model X versiyonlarına daha uzun menzil sağlamak adına kullanılmayacağını söyleyen Tesla, web sitesinde yaptığı bir güncelleme ile Model S ya da Model X’in 100D versiyonunu satın alma seçeneklerinde sunmaya başladı.

Performans modelinde sunulan pil paketi ile 0’dan 100km hıza 2.5 saniyenin altında ulaşmayı başaran Tesla, bu yapı ile Model S’te maksimum 506km menzil sunuyordu. Satışa sunulan yeni Model S 100D versiyonunda ise bu değer 540km’ye çıkarılmış oldu. 0-100km/h hızlanması ise 4.2 saniyeye düşmüş ve maksimum hız 250km/h ile sınırlandırılmış.

Amerika’da kullanıcılar bu pil paketi ile Model S’i satın almak istediklerinde vergiler dahil 95 bin dolar ödemek durumunda. Araçların teslim tarihi ise Mart 2017 olarak gözüküyor. Bu fiyata ek donanımlar ve gelişmiş otomatik pilot ise dahil değil. Otomatik pilot için ekstra 5 bin dolar talep ediliyor.