Elon Musk liderliğindeki şirket, 350 milyon dolar kazanmak için her biri 262 dolarlık 1.3 milyon adet hisse sattığını ve 2022 yılı nedeniyle tahvilli kıdemli hisse senetlerinin satışına rağmen 850 milyon dolarlık bir artış yaşadığını söyledi.

Elektrikli otomobil şirketi Çarşamba günü 250 milyon dolarlık hisse ve 750 milyon dolarlık da not satmayı planladığını açıkladı.

Tesla'nın geçtiğimiz yıldan bu yana sermayesinin artırması bekleniyordu. Musk şirketin nakit ihtiyaçlarını "yakından takip edebileceğini" söyleyip geçen ay bu beklentileri artırarak beklentileri giderek artıyordu.

Musk, Tesla'nın, gelecekteki kârlılığının üzerinde bulunduğu 35.000 $ 'lık kitlesel pazar aracı olan Model 3 sedanından önce riski azaltmak için sermaye artırımı da dahil olmak üzere bir dizi seçenekleri düşünüyordu.

Tesla, zaten Aralık ayı itibarıyla yüzde 21'lik bir hisseye sahip olan şirketin en büyük hissedarı Musk'un son hisse senedi satışında da bunlara ilaveten 25 milyon dolarlık 95.420 adet hisse aldığını da söyledi.