Volvo Car Türkiye 2018’de büyük bir başarıya imza attı. Satışını ve Pazar payını arttıran markanın ilk Türk Genel Müdürü olan Sabri Sözen bu konuda şu açıklamaları yaptı.
“Volvo Car Turkey olarak, 2018 yılını 5 bin 943 adet ile tamamlayarak, geçen sene 4 bin 470 adetlik satışımızı % 33 arttırdık. Toplam pazarın bir önceki yıla göre yüzde %33, premium segmentin ise yaklaşık yüzde %35 küçüldüğü bir senede, satışlarını en çok arttıran premium marka olduk. Volvo Car Turkey premium segmentteki pazar payını da % 6’dan % 12’nin üzerine çıkarttı.Bu satış başarısında SUV modellerimizin de önemli bir yeri var. XC90 satışlarımızda özellikle dikkat çeken SUV modelimiz oldu. 2018’de XC90 satışlarını %15 arttırarak 699 adet satış gerçekleştirdi ve segmentinde yaklaşık %26’nın üzerinde pay ederek en çok satılan model oldu. XC60 ise Türkiye’de geçen senenin son çeyreğinde sunulmasına ve sadece 2.0 lt motor ile pazarda yer almasına rağmen 681 adet ile segmentinin en çok satılan ikinci modeli oldu. 2018’in ikinci çeyrekğinde satışlarına başlamamıza rağmen; bir diğer başarılı modelimiz ise farklı tarzı ve tasarım anlayışı ile Volvo ailesinin en genç üyesi Yeni Volvo XC40 oldu. Rakiplerinin aksine sadece 2.0lt motorlar ile sunulan kompakt SUV XC40, 410 adet satılarak büyük bir başarıya imza attı ve segmentinde %10 pay elde etti.”

 
İŞTE VOLVO SUV AİLESİ
Güvenlik denilince ilk akla gelen marka olan Volvo, yeni nesil SUV modelleri ile yarı otonom sürüş ve üstün teknolojik özellikler sunuyor. En güncel SUV modelleri olan XC90, XC60 ve XC40’ı inceledik.
VOLVO XC90
Volvo XC90 genel olarak önceki neslini andırsa da aracın detaylarına indiğinizde Volvo’nun gelişimini görmemek imkansız. Ailenin en büyük üyesi konumunda olan model, F sınıfında alman rakiplerine gövde gösterisi yapıyor. Volvo’nun ürettiği en lüks iç mekan olarak lanse edilen aracın iç mekanında büyük oranda artan malzeme kalitesi çok takdirimizi topladı. Volvo XC90, ülkemizde biri dizel, biri benzinli ve diğeri şarj edilebilir hibrit (Plug-in hybrid) olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile 763.212 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
VOLVO XC60
Küçük bir XC90 gibi görünen yeni XC60, boyutları neticesinde atletik bir tasarım sunuyor. XC 60’ta motor ızgarası ile birleşen ve yine “Thor’un Çekici” olarak isimlendirilen adaptif LED farları ile ayırt edilebiliyor.
XC60 ülkemizde iki litrelik dizel, benzinli ve şarj edilebilir hibrit motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Modelin başlangıç fiyatı ise 556.369 TL.
VOLVO XC40
XC40, diğer Volvo modellerinden farklı olarak, markanın kompakt modüler platformu CMA üzerinde yükseliyor. Bu platformu ilk kez kullanan model olan XC40, tasarımı ile de 60 ve 90 ailesinden farklı bir görünüme sahip. Premium kompakt sınıfın en güvenli modellerinden biri olan Volvo XC40, tasarımı ve fonksiyonelliğiyle öne çıkıyor. Modelin başlangıç fiyatı ise 264.149 TL.