Ekonomi ve performansı bir arada barındıran Fiesta ST Line, tasarımsal anlamda ateşli hatcback seven kullanıcılara da hitap ediyor. ST Line’ı diğer donanım seviyelerinden ayıran yönü, dikkat çeken gündüz LED’leri ve tamponlarında bulunan sportif çıtaları oluyor. Ön çamurluğun yanında ve kapı içlerinde bulunan ST Line logoları ise bu görünüme vurgu yapıyor. Arkada ise yine LED far grubuna yer verilirken burada da sprtif arka tampon ekleri modeli oldukça atletik gösteriyor

İçeride alıştığımız Fiesta kabinine yer verilirken, bal peteği desenli kırmızı dikişli koltuklar dış tasarıma eşlik ediyor. Kaputunun altındaki 1.0 litrelik turbo beslemeli, 3 silindirli Ecoboost benzinli motoru ile 140 HP güç ve 180 Nm tork üreten Fiesta ST Line 4.9 lt/100 km’lik karma yakıt tüketim verisine imza atıyor. Ekonomik ve çevreci özellikleriyle ön plana çıkan bu ünite 5 yılıdır “Yılın Motoru” ödülüne sahip güçlü bir motor. Yokuş yukarı hızlanmalarda dahi birçok 1.6 litrelik atmosderik motorlardan bile iyi bir performans sunuyor olması şaşırtıcı düzeyde iyi. Otomobilin viraj performansı da sınıf standartlarının en iyilerinden birini sergiliyor.

B segmenti hatcback modeller arasında güvenlik, performans, ekonomi ve yol tutuşu beklentiniz var ise Ford Fiesta buna sportiflik ve net direksiyon hissi ile artı bir yön katarak çok iyi bir tercih haline geliyor.

Yazı: Buğra Özkan-Quattroruote Test Editörü

Yeni Birlik Gazletesi'nden alınmıştır