Oluşan kirli havayı azaltmak ve araçların birbirlerini daha yakından takip edebilmelerini sağlamak için tasarım kuralları 2022'de sıfırlanarak yer etkilerine geçildi ve karmaşık üst yüzeylerden uzaklaşıldı.
Bu yılki aerodinamik gelişim, virajlarda takip etmenin yine daha zor olduğu raporları ile sarsıntının etkinliğini azalttı, ancak fikir birliği, yeniden düşünmenin başarılı olduğu yönünde.
Bununla birlikte, FIA'nın ilk yarışlarda DRS bölgelerinin uzunluğunu azaltması, Red Bull ve Max Verstappen'in hakimiyeti ile birleşince, yarışlar heyecan eksikliği nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.
Ancak Stella, bunun yer etkisi anahtarının sınırlamalarını göstermediğini, bunun yerine Cidde, Spa ve Monza gibi düşük sürtünmeli pistlerde en yaygın olan düz çizgi sınırlamalarını yansıttığını söylüyor.
İtalyan mühendis şöyle açıkladı: "Düzenlemelerin sınırlamalarından bahsetmezdim.
"Bence bu yeni nesil araçlarla geçen yıl gözlemlediğimiz şey, [kirli havadaki tahmini %30'luk azalma ile] virajlarda takip etmenin kesinlikle daha kolay olduğu.
"Örneğin Macaristan gibi geçişlerin çok zor olduğu bazı pistler artık takip edilebilen pistler haline geldi.
"Sonra virajların olduğu komplekste ve son virajdan çıktığınızda aslında öndeki araca yakınsınız ve DRS sayesinde atak yapabiliyorsunuz.
"Dolayısıyla, yarışın bu yönüne yeni nesil otomobillerin çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim."
Stella, zemin etkili otomobillerin artık havada daha temiz bir bütün oluşturduğunu, düz bir çizgide sollamayı daha zor hale getirmek için kayma akımının etkinliğinin önemli ölçüde azaldığını düşünüyor.
Şöyle devam etti: "Bunun yerine Spa veya Monza gibi geçiş yapmak için çok fazla çekme etkisine sahip olmanız gereken konfigürasyonlar söz konusu olduğunda, bence bu nesil araçlarla öndeki araçtan daha az, buna emme diyelim, emiş yapıyorsunuz.
"Dolayısıyla, bu tür bir pistte, muhtemelen biraz daha zor hale geldi.
"Yani, eğer isterseniz, bu aynı madalyanın iki yüzü. Ancak artık otomobilleri önceki nesil otomobillerle mümkün olduğundan daha kolay takip edebildiğimiz gerçeğini memnuniyetle karşılıyorum."