1 Eylül Perşembe günü Berlin'de düzenlenecek özel bir etkinlikle perdelerini kaldıracak olan Skoda’nın ilk SUV modeli Kodiaq’ın iç mekân görselleri yayınlandı. Skoda'nın Superb'le birlikte değişen tasarım diline bir yenisini ekleyen Kodiaq, yeni nesil bir karaktere sahip.

Standartta 5, opsiyonel olarak 7 koltukla satışa sunulacak olan Kodiaq, geniş iç ve yükleme hacmi ile rakiplerinin arasından ustalıkla sıyrılacak gibi görünüyor. Genel çizgi tasarımı ve 5 adet motor seçeneği ile Volkswagen Grubu ürünlerini yansıtan bu SUV, iç malzeme kalitesi açısından farklılıklar yaratmış görünüyor. En üst donanım seviyesindeki fotoğrafları olduğunu düşünecek olursak deri-kumaş kaplı koltuklar oldukça ideal görünüyor. Orta konsolda ise geniş alanlı dekoratif şerit, mutlimedya ekranı ve dikey konumlandırılmış havalandırma kanalları Kodiaq’ı diğer Skoda otomobillerin arasında eşsiz kılıyor. Sınıfının en geniş taşıma hacmini sunacağı belirtilen Kodiaq, arka iki arka koltuğu yatırıldığında 720 litre, ortada bulunanlar yattığında ise 2065 litrelik bagaj alanı ile üstün bir nitelik barındırıyor.

Diğer fonksiyonel ve teknolojik özellikleri ise ısıtmalı deri direksiyon, medya oynatıcı, telefon bağlantısı, uydu navigasyon sistemi olarak sıralanabilir. Ayrıca bu SUV'da 30 'Simply Clever' özelliği arasında kapı kenarı korumaları, şemsiyeler ve 'uyku kafalıkları' bulunuyor.

Skoda Kodiaq, ikisi dizel toplam 5 motor seçeneğiyle sunulacak. Aracın en güçlü motor seçeneğini, 2.0 litrelik TDI (190 PS) seçeneği oluşturacak. Motor seçeneklerine bağlı olarak 6 ileri manuel, 6 ileri DSG ve 7 ileri DSG otomatik vites natiflerinin de bulunacağı Kodiaq, önden çekişli ya da dört tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebilecek. Ayrıca, “Sürüş Modu Seçimi” ve Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) gibi sistemler de, aracın direksiyon, gaz pedalı, DSG vites kutusu ve süspansiyonunun farklı konfigürasyonlarda ayarlanarak sürüş keyfinin artırılmasını sağlıyor.

1 Eylül'de gösterimi gerçekleşecek olan Skoda Kodiaq'ın canlı takibini otomobilgazetesi.com ayrıcalığı ile aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz.