Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Karoq’un, markanın SUV atağında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışına başlayacağımız Karoq ile kompakt SUV segmentinde önemli oyuncular arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi.  SUV segmentinin Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de giderek daha fazla Pazar payı elde ettiğini ifade eden Senyücel, “Günümüzde SUV segmenti, üreticilerin için en önemli pazarlardan biri haline geldi. Biz de Skoda markası olarak iki iddialı modelle bu segmentte yer almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’de de geçtiğimiz yıllara oranla kompakt SUV segmenti %23,5 oranında artış gösterdi. İlk dokuz ayda satılan SUV segmenti araçlar ise pazarın %16’sını oluşturuyor. Bunun gelecek yıllarda daha fazla artmasını bekliyoruz ve biz de Karoq ile bu segmentten önemli bir pay elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yepyeni bir otomobil

Tıpkı Kodiaq’ta olduğu gibi markanın SUV tasarım dilinin gerçek bir temsilcisi olan Karoq, modern dış görünümüyle etkileyici bir duruşa sahip. Keskin geometrik şekilli farlarla üç boyutlu bir görünüm sunan aracın ön bölümü, güvenlik ve sağlamlığı ifade ederken, Style donanım seviyesinde sunulan full-LED teknolojili farlarla sunuluyor. LED farlar, aynı zamanda yol ve ışık durumuna göre yahut karşıdan bir araç gelmesi halinde otomatik olarak farların şiddetini ayarlayan “Işık Asistanı” da özelliğiyle de donatılabiliyor. Bu sistem, silecekler çalıştığında da farları otomatik olarak açıyor.

Üç motor seçeneği sunulacak

Skoda Karoq, Türkiye’de öncelikle ikisi benzinli toplam üç farklı motor seçeneğiyle sunulacak. Benzinli motorlar üç silindirli 1.0 lt (115 PS) ve 1.5 lt (150 PS) seçeneklerinden oluşurken, yeni 1.6 lt (115 PS) dizel dikkat çekiyor. Tüm motorlar, 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG otomatik vites kutusu seçenekleriyle sunulacak. Bununla birlikte 1.5 lt TSI benzinli motor, düşük yakıt tüketimi için silindir kapama teknolojisiyle donatılmış.