Takımın diğer pilotu Meksikalı pilot Sergio Perez, yarışı ikinci sırada tamamlayarak sezonun ilk yarışında takıma çifte podyum kazandırdılar.
 
Honda, 2023 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Oracle Red Bull Racing ve Scuderia AlphaTauri takımlarına Honda RBPT motoru ile teknik destek vermeye devam ediyor. Honda’nın Japonya’da üretimini gerçekleştirdiği motorlar Red Bull bünyesinde kurulan Red Bull Powertrains çatısı altında geliştiriliyor. 2025 yılındaki sezonun sonuna kadar Red Bull ve AlphaTauri takımlarının kullandığı motorları Honda üretmeyi sürdürecek.
 
Dünyanın en çok izlenen motor sporları etkinliği olan Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda toplam 23 yarış olarak planlanan yeni sezonun ilk yarışı Sakhir Çölü'nde bulunan 5 bin 412 metrelik Bahreyn Uluslararası Pisti'nde 57 tur üzerinden gerçekleştirildi. Bahreyn Grand Prix’sine sıralama turlarında elde ettiği pole pozisyonuyla yarışa ilk sırada başlayan, 2021 ve 2022 sezonlarının şampiyonu Red Bull Racing takımının pilotu Max Verstappen sezonun ilk yarışında zafere ulaşan isim oldu. Takımın diğer pilotu Meksikalı pilot Sergio Perez, yarışı ikinci sırada tamamlayarak sezonun ilk yarışında takıma çifte podyum kazandırdılar.