Renault'nun yeni CEO'su Luca de Meo, Renault’un birçok sorunla karşı karşıya olduğunun bilincinde olduğunu, ancak grubun olumlu bir geri dönüş hikayesi haline geleceğinden emin olduğunu söyledi.

1 Temmuz'da yeni görevine başlamadan önce şirketin yıllık hissedar toplantısında yatırımcılara hitap eden De Meo, otomobil üreticisinin yeni stratejisini ve yeniden yapılandırmasını sunmak için Renault'daki ekiplerle bir "aciliyet duygusu" paylaştığını söyledi.

Yaklaşık 30 yıl önce Renault'da otomotiv kariyerine başlayan eski bir Volkswagen Grubu yöneticisi olan  Meo, "Şirketin zorluklarının bilincindeyim." diyerek, zorlukla başa çıkmak için şirkete katılmaya istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

De Meo, Ocak ayında VW Group'un Seat markasının başkanı olarak görevinden ayrıldıktan sonra altı aylık bir rekabet anlaşmasına tabi tutuldu, ancak Alman otomobil üreticisinin Haziran ayının başından itibaren Renault yöneticileriyle iletişime geçmesine izin verme şartının bir kısmından feragat etmeyi kabul ettiği bildirildi. .

Yeni CEO’nun yıl sonuna kadar Renault için yeni bir stratejik plan sunması planlanıyor. Plan, geçen ay açıklanan 2 milyar avroluk maliyet düşürme programından ayrı olacak.