Renault MAİS AŞ Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, yeni Renault Austral'e yoğun ilgi olduğunu belirterek, "500 araç, 250 bin TL bir kapora bedeliyle ön siparişi açıldı ve dakikalar içerisinde satıldı. Üzerine 350 tane daha araç aldık. Onlar da aynı şekilde satıldı. Yani çok çok yoğun bir ilgi var." dedi.

"Bugüne kadarki en iyi Renault" olma iddiasıyla 1 Haziran'da Türkiye yollarına çıkacak olan yeni Renault Austral'ın basın tanıtım toplantısı, Çanakkale Gökçeada'da gerçekleştirildi.

MAİS AŞ Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Austral için yaklaşık bir aydır kampanya yaptıklarını belirterek, MAİS'e yapılan tahsisatın bir kısmını ön siparişle satışa sunduklarını anımsattı.

Ön siparişe açılan 500 adedin dakikalar içerisinde satın alındığını belirten Çağdaş, "500 araç, 250 bin TL bir kapora bedeliyle ön siparişi açıldı ve dakikalar içerisinde satıldı. Üzerine 350 tane daha araç aldık. Onlar da aynı şekilde satıldı. Yani çok çok yoğun bir ilgi var." dedi.

Çağdaş, bu yıl için toplamda 6 bin adet Austral satışı hedeflediklerini, ekim ayından itibaren de Austral'in tam hibrit modelinin Türkiye'de satışa sunulacağını ifade ederek, araç sayısının gelen talebin niteliğine göre daha farklı boyutlara da gidebileceğine işaret etti.