Porsche, Macan'ın elektrikli versiyonunu neredeyse iki yıldır halka açık yollarda test ediyor ve bu süreç nihayet önümüzdeki yıl aracın tam ve resmi olarak piyasaya sürülmesiyle doruğa ulaşacak. Ancak Porsche'nin tamamen elektrikli SUV'unun tasarımını görmek için üzerindeki örtüyü kaldırmasını beklemek zorunda değilsiniz - yeni bir grup casus fotoğraf,  neredeyse hiç kamuflajı olmayan bir prototipini gösteriyor.
Bu, Macan EV'ye şimdiye kadar en iyi bakışımız ve Taycan benzeri farlara sahip ön paneli ortaya çıkarıyor. Aydınlatma kümelerinin küçük bölümlerini kaplayan bazı siyah bantlar var, ancak bunun dışında ön uç neredeyse hiç gizlenmemiş. Ön panelin alt kısmında trapez formlu bir tampon yer alıyor ve bu şekil alt tampon difüzörüne kadar uzanıyor. Bunun üzerinde, tamponun iki köşesinde, viraj alma işlevine sahip gibi görünen bir çift ek ışık var.
Arka kısımda, ortada bir LED çubukla bağlanmış gibi görünen arka lambaları kaplayan bir siyah bant var. Tamponda da bir miktar siyah kamuflaj var ama son olarak tamponun altındaki sahte egzoz boruları yok. Bazı fotoğraflarda ön tekerleklerin tersi yönde hareket eden arka tekerlekler açıkça görülüyor.
Macan elektrikli versiyonu, Premium Platform Electric platformunu Audi'nin benzer büyüklükteki elektrikli SUV'u ile paylaşıyor. En güçlü versiyonunda Macan'ın elektrikli versiyonu, çift motorlu bir konfigürasyondan gelen 603 beygir gücüne sahip olacak. Elektrikli Porsche hayranı değilseniz, muhtemelen yanmalı Macan'ın başlangıçta planlanandan daha uzun süre kalacağını duymaktan mutlu olacaksınız.
Elektrikli Macan'ın ne zaman piyasaya sürüleceğine gelince, Porsche 2024 yılında tam bir tanıtım hedefliyor. Kesin lansman tarihini öğrenmek için birkaç ay daha beklememiz gerekiyor, ancak Macan elektriklinin önümüzdeki yılın ortalarında piyasaya çıkmasını bekliyoruz.