Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın pick-up modeli olan Cybertruck'ın piyasaya çıkış tarihi ertelendi. Zırhlı camlar gibi farklı donanımları ile dikkat çeken elektrikli pick-up'ın 2023'ün ilk çeyreğinde üretime alınması bekleniyor. 

Şirketin bu kararının arkasında ise özellikle ABD pazarında artan elektrikli pick-up rekabetinin yattığı aktarılıyor.

Kaynaklar, normal şartlarda 2022'de piyasaya çıkması beklenen Cybertruck'ın, Ford, General Motors ve Rivian gibi elektrikli pick-up geliştiren üreticiler ve start-upların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkmak için hazırlandığını belirtiyor. Bu kapsamda, aracın özellik ve fonksiyonlarının değiştirileceği aktarılıyor.

Cybertruck'ın tanıtıldığı 2019 yılında henüz yollarda hiç bir elektrikli pick-up model olmasa da, Tesla'nın rakipleri bu konuda ellerini çabuk tuttular.

Bunlardan Ford'un elektrikli pick-up modeli F-150 Lightning'in, yüksek talep nedeniyle yıllık üretim kapasitesini ikiye katlaması bekleniyor. Ford'un piyasa değeri, Tesla hisselerinin yüzde 6 ve Rivian'ın yüzde 7.1 oranında düştüğü Perşembe günü ilk kez 100 milyar doları aştı.

Elektrikli araç startup'ı Rivian'ın geliştirdiği pick-up model R1T de, dünyanın en büyük pick-up pazarı olan ABD'de birçok kuruluş tarafından yılın pick-up modeli seçilerek dikkat çekmişti.