~Pirelli mühendisleri, mümkün olan en iyi ürünü ortaya çıkarmak amacıyla özellikle P1 için lastik geliştirme konusunda McLaren ile kapsamlı işbirliğinin yanı sıra motor sporlarından alınan derslerden de yararlandı.

Spor otomobil kimliğini gizlemeyen McLaren Senna, GT3 araçların yol için yaratılmış bir versiyonunu andırıyor. Muazzam gücü (800 beygir), olağanüstü karbon fiber şasisi, yarış versiyonlarından türetilen sofistike süspansiyon sistemi ve en ileri teknolojiyle geliştirilen aerodinamiği bu otomobili özel kılıyor.

Böyle önemli özellikler, ekstrem hızlanmaya ve aerodinamik yüklere dayanabilme kabiliyetine sahip lastiklerin özel olarak geliştirilmesini gerektirdi.

Belirlenen hedeflerin tümüne ulaşmak amacıyla malzemelere özel olarak dikkat gösteren Pirelli, en üstün performansa uygun olanları seçmenin yanı sıra hafif ve optimal tasarımla mükemmel güvenirlik ve amaca uygunluk sağladı.

Bu unsurların kombinasyonu, mükemmel dengeyi ve yol tutuşunu garanti ederken hassas dönüş, etkileyici kararlılık, her türlü sürüş koşulunda maksimum çekiş ve daha kısa mesafede frenleme sağlıyor.

Asimetrik profilleri ve yanakları olan yenilikçi lastik tasarımı, optimal yanal kararlılık sağlarken ön ve arka akslar arasındaki etkileşimi maksimuma çıkarıyor.