Alanya’da gerçekleştirilen Merrell Alanya Ultra Trail’i de yerinde izleyerek zorlu etapları 3008 ile dolaştık. Alanya’nın nefis doğası, doğa sporları ve sporcuları eşliğinde çok güzel fotoğraflar çektik. Aylık Otodergi’nin Nisan sayısında kapaktan da paylaştığımız bu özel haber çalışmasını buradan da paylaşıyoruz.    
34 ülkeden 703 sporcunun katılımıyla, bu yıl 5. kez düzenlenen Merrel Alanya Ultra Trail’i takip etmek için İstanbul’dan, Antalya’nın Alanya kentine yolculuk ettik. Toplamda 2000 km’lik yolculuğumuzda bize yenilenen Peugeot 3008 eşlik etti. Yüksek teknolojilerle sınıfına öncülük eden modellerden biri olan Peugeot 3008 ile uzun yolculuğumuzu bir hayli konforlu geçirdik. Beş kişilik bir ailenin rahatlıkla seyahat edebileceği bir SUV olan Peugeot 3008’de 591 litrelik geniş bir bagaj alanı bulunuyor. Eller serbest şekilde açılan bagaj kapağı ise bu alana erişimi kolaylaştırıyor. Deri/Alcantara kombinasyonlu koltuklar iç mekana lüks bir hava katmış ve arka koltuklarda otururken düz zemin, havanlandırma menfezleri, iki adet USB güç çıkışı ve açılabilir panoramik cam tavan gibi unsurlar  burada seyahat ederken büyük bir konfor sağlıyor. Ayrıca ön koltuklarda sunulan ısıtma ve masaj özellikleri sürüş konforuna bir hayli katkı sağlıyor. Elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu ise 3008’n bu yönlerini destekliyor.
 
Peuoget 3008, prestijli tasarımı ile bulunduğunuz pek çok noktada dikkatleri üzerine çeken bir SUV. Modelde yer alan aslan dişi tasarımlı gündüz aydınlatmaları, üç boyutlu panjur ve far tasarımları ile kendinden emin bir karakter sergiliyor. 3008’i kabininde ise i-Cockpit olarak isimlendirilen sürücü odaklı mimari, otomobille bütünleşik bir sürüş keyfini beraberinde getiriyor. Kısayol butonlarını barındıran şalter şeklindeki düğmeler ile yeni 10 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranın birlikte kullanımı sürüş güvenliğini artırıyor. Ekran üzerinden ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto başlantısı ile akıllı telefon entegrasyonu sağlanabiliyor.  Yaşam alanı bir hayli geniş olan Peugeot 3008, yüksek seviyedeki malzeme kalitesi ile memnuniyet hissi yaşatıyor. Küçük direksiyon simidi, direksiyonun üzerinde konumlandırılan göstergeler, dokunmatik multimedya sistemi üzerinden birçok işlevin yapılması gibi özelliklere sahip olan i-Cocpit, güzel bir görsellik dışında fonksiyonellik de sunuyor. Bolca eşya gözüne sahip olan iç mekanda, konforlu bir şekilde seyahat edebiliyorsunuz. Açılabilir panoramik cam tavan ise içerideki ferahlık hissiyatını üst seviyeye taşıyor.
 
ASIL EĞLENCE SÜRÜŞTE
 
Peugeot 3008, direksiyonuna geçtiğiniz andan itibaren güven ve konfor hissiyatı veren bir otomobil. İstanbul-Alanya arası seyahatimizi tek mola ile tamamladık. Şaşırtıcı olan ise ulaşılabilir fiyatlarda olan bir SUV’un böylesi üst seviyedeki konforu. Bir otomobil satın alırken en büyük kriterlerden birisi konforlu olmasıdır. Tabii bu konfor sürüş keyfi ve güvende hissetme duygusu ile de birleşiyor. Böylece mola dahi vermek istemiyorsunuz. Peugeot 3008’in pek çok öne çıkan özelliğinin yanında asıl eğlence sürüş kısmında ortaya çıkıyor... 
 
Yenilenen 3008, Türkiye’de 1.6 PureTech 180 HP benzinli ve test ettiğimiz 1.5 litrelik dizel motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. 1.5 litrelik BluHDi dizel motor 130 HP güç ve 300 Nm tork değeri sunuyor. Bu üniteye EAT8 isimli 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman eşlik ediyor. Günlük kullanımda iyi bir performansa sahip olan motor, 8 ileri tork konvertörlü şanzımanın uyumuyla sarsıntısız ve konforlu bir sürüş sunuyor. Fabrika verilerine göre 4.0 lt/100 km’lik karma tüketim verisine sahip olan 3008 ile testimiz esnasında 5.5 lt/100 km’lik oldukça ekonomik bir değer elde ettik. Bu değer sabit hızlarda 4.5 lt bandında seyretti. Yüksek performanslı kullanımlarda ise bu değerler 6.7 lt/100 km’ye ulaştı. Şehir içinde çok pratik, uzun yolculuklarda ise güven veren bir sürüş sunan Peugeot 3008, bozuk yollarda dahi konfordan ödün vermiyor. Ön koltuklarda 3 seviyeli ısıtma ve 5 farklı masaj fonksiyonuna sahip olan model, 2000 km’lik yolculuğumuzu sonunda lüks bir seyahatin dinginliği ile tamamlamamızı sağladı. 
 
Yenilenen Peugeot 3008, pek çok beklentiyi tek bir noktada toplamayı başarmış. Tasarım, teknoloji, konfor, sürüş keyfi ve geniş yaşam yükleme alanı gibi üstün özellikleri ile son yıllarda otomobil pazarına sunulan en önemli SUV’lardan bir tanesi konumunda.