Soru: Jaecoo, Chery Grubu’nun ülkemizdeki ikinci markası olacak?
 
Ahu Turan: Evet, Chery Grubu’nun ülkemizdeki ikinci markası olacak.
 
Soru: Geçen sene beklentiyi aşan bir satış yaptınız, bu senenin ilk iki ayında da ilk beş markadan biri oldunuz. Şimdi yeni markayla birlikte hedefiniz ne yönde? İlk beşe, ilk üçe girelim gibi bir hedef var mı?
 
Ahu Turan: Geçen sene otomotiv pazarı açısından çok güzeldi.  Biz de o pazara yetişmeye gayret ettik. Mevcut pazar dinamikleri doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz çok hedef koymayı sevmiyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
 
Soru: Bu Çin’den gelen elektrikli araçların engellemeye dönük tebliğ siz de plan değişikliğine yol açmış mıydı?
 
Ahu Turan: Biz elektrikli araçlar konusunda acele etmedik. Yeni bir marka olduğumuz için odaklandığımız ürünlerde 3 tane SUV ve pazarın tercih ettiği motor seçeneğiyle geldik. Henüz bir yılımızı yeni tamamladık, 3 otomobilimizin de tüketicilerimiz tarafından beğenilmesi, benimsenmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilme heyecanımız hala devam etmekte. Bu sürede de tabii Türkiye pazarındaki gelişmeleri yakından takip ediyor, yeni normlar ne oluyor, kurallar ne oluyor, müşteri tercihleri ne oluyor bunlara odaklanıyoruz. Bunlar oturduğunda ve biz daha hazır olduğumuzda bahsettiğiniz yeni teknolojileri de elbette Türk tüketicisi ile buluşturmak isteriz.
 
Soru: J8 modeli için bir takvim belli mi?
 
Ahu Turan: Takvim net olmamakla beraber tabii yaz döneminde ilk aracı lanse ettikten sonra Jaecoo’nun diğer modellerine de de hızlıca konsantre olacağız.
 
Soru: Şimdi dünya yapılanmasında üç ayrı marka olarak, biri Omoda olacak diye biliyorum, Jaecoo’nun gelişiyle Omoda’da dahil olacak mı plana?
 
Ahu Turan: Evet, belirli bir süreç sonrasında Omoda- Jaecoo yapılanmasına bakacağız.
 
Soru: Jaecoo 7’yi biz az önce gösterilen parkurda kullanmıştık, güzel bir parkurdu. Orada 2.0 litrelik motorlarla kullanmıştık yanlış hatırlamıyorsam, şimdi 1.5 hibrit gelmiş, Türkiye’ye özel bir motor çalışması mı yaptınız vergisinden vs. dolayı yoksa Avrupa’ya da aynı motorlarla gidecek mi?
 
Ahu Turan: Aslında az önce bahsettiğim gibi ürünün farklı motorları ve motor seçenekleri zaten mevcut. Türkiye pazarı için hangisinin doğru olacağını kendi aramızda istişare ediyoruz.
 
Soru: Araç galiba Avrupa’da yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak, biz de yazın satılacak ya da bizde daha önce çıkacak…
 
Ahu Turan: Eş zamanlı planlıyoruz. Tabi pazarların kendi dinamikleri doğrultusunda, ön hazırlık süreçleriyle alakalı olarak bazı değişiklikler olabilir. Biraz takvimler değişse de yılın ikinci yarısı diyebiliriz.