Dünya çapındaki bayi ve tüketicilerin çoğu pandemi nedeniyle iş yapamadığı için Nisan ayında küresel satışlar % 43 gerilemişti. Büyük düşüş, OEM’lerin çoğunluğu için gelir ve karlar üzerinde beklenen etkiyi yarattı.

Mayıs ayında gerçekleşen satış rakamlarına bakıldığında yapılan tahminlere göre biraz iyileşme kaydedildi. Küresel satışlar, küresel pazarların 7,6 milyondan fazla araç satın aldığı Mayıs 2019'a göre% 31 düşüşle yaklaşık 5,2 milyon adedi buldu.

Büyük bir düşüş olmasına rağmen, Mayıs ayında elde edilen sonuç kesinlikle Nisan ayında kaydedilen sonuçtan daha iyi. Aslında ABD-Kanada (+% 60) ve Avrupa-Türkiye'de (+% 104) güçlü toparlanma sayesinde Nisan ve Mayıs ayları arasında satışlar% 27 arttı. Bazı hükümetler sokağa çıkma yasağı önlemlerini gevşetmeye başladığında, bayiler işe geri döndü ve endüstri yavaş yavaş normale dönüyor.

Ancak veriler, toparlanmanın uzun zaman alacağını göstermektedir. Çin'in olumlu işaretleri, Avrupa, ABD ve gelişmekte olan piyasaları hedef alan büyük düşüşleri ve ekonomik krizi telafi etmek için yeterli olmayacak. Tüm bunlar olurken, OEM'ler fabrikaları kapatarak, insanları kovarak ve serilerini azaltarak yeni koşullara uyum sağlamaya çalışırlar.

Yeni normalde, bazı markaların kaybolduğunu, yavaş satış modellerinin düştüğünü ve markalar arasında daha fazla işbirliği / birleşme / ittifak görülmesi kuvvetli ihtimal.