Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yerli otomobil TOGG için elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu noktasında çalışmaların sürdüğünü belirterek "AVM'lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araçlara uygun şekilde park etme yeri zorunluluğu getiriyoruz" dedi. Kurum, bakanlığının 2021 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

ŞARJ ÜNİTESİ ŞARTI

 Akıllı otomobil tanıtılırken şöyle bir ifade kullanıldı; 'Türkiye'nin yerli otomobili akıllı bir otomobildir. Sürücüsünü kullandığı tüm mekânlarla entegredir'. İşte bu entegrasyonu sağlayabilmek adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte gerekli olan şarj istasyonları altyapılarını inşa edecek navigasyon uygulamalarını da gerçekleştiriyoruz.

 Yine yerli otomobil projemizi yakından ilgilendiren elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu noktasında mevzuat çalışmalarını yapıyoruz. Otopark Yönetmeliği'yle birlikte otoparklarda, AVM'lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca uygun park yeri zorunluluğu getiriyoruz. Bu parklarda şarj ünitesi olacak.